RETRO RÁDIÓ

„Itt az aluljáróban zaklatják az embereket” – rettegő olvasónk kért segítséget az Örs vezér téri banda miatt





Olvasónk rémült hangvételű levelet küldött a Metropolnak a XI. kerületből, ahol azonosította a férfit. A koldusbanda valószínűleg a sajtónyilvánosság elől akart elbújni, ezért változtatott „munkaterületén”, de az is lehet, hogy több helyszínen dolgoznak.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.10.
XI. kerület XIV. kerület a botrány folytatódik

Most utazom hazafelé Kelenföld vasútállomásról és mit látok az említett banda itt az aluljáróban zaklatja az embereket. Idejött a női ruhás fazon, hogy így meg úgy, adjak neki pénzt. Mondtam neki, hogy nem, majd csak nem tágított és folytatta… Mondtam neki már határozottabban: nem ! Erre közölte velem milyen bunkó vagyok. Remélem hamarosan történik valami mert elég ijesztő ez az egész” – írta a neve elhallgatását kérő olvasónk. Miután a napokban írtunk cikkeket az Örs vezér teréről, illetve rejtett kamerás felvételen mutattunk be egy vélhetően koldusbandát, akiknek tagjai éppen „eligazítást” tartottak ottlétünkkor. A felvételen egy női ruhás férfi, egy alacsony, kölyökkutyával kolduló fiatalember és egy őket irányító fickó is látható. Cikkünk megjelenését követően az illetők beözönlöttek szerkesztőségünkhöz, és kiabálva fenyegetőztek.

Azzal fenyegetőztek, hogy a Metropol dolgozói munkanélküliek lesznek Fotó: Metropol

Jelezték a problémát a BKK-nak, de nem történt semmi

„A nemrégiben megjelent cikkükben említett banda, változó összetétellel, legalább két éve mérgezi meg a járókelők mindennapjait. Üvöltöznek, isznak, sokszor láthatóan be vannak drogozva, és a BKK semmilyen érdemi választ nem ad az ezzel kapcsolatos megkereséseinkre” – írja a Metropol egy olvasója. „Azóta is szinte napi szinten ott vannak a bejáratnál, ordítoznak, fenyegetőznek, kéregetnek. Nemegyszer a metrón alszanak nappal, módosult tudatállapotban.”

Véletlenül arra járót vert meg „szórakozásból”

„2019. február 26-án az egyik bedrogozott férfi egy véletlenszerűen kiválasztott, munkából hazaigyekvő járókelőt megtámadott, és alaposan megvert” – írta olvasónk a napokban megjelent és az Örs vezér terei állapotokat bemutató cikkünkre reagálva. „Szintén 2019-ben nyáron, egy öregembert támadtak meg a metró bejáratánál, és őrjöngve bántalmazták, melynek következtében a füle vérezni kezdett” – sorolta István.

A banda több helyen is ténykedik?

„A XVI. kerületi Hermina út 10.-ben tanyázik egy drogos társaság évek óta, a ház tulajdonosa úgy tudom, hogy agyvérzés miatt, a Pesti úti idősek otthonában van. Ez a banda átfedést mutat az önök cikkében említett bandával, legalábbis a szökött terhes hölgyet és a kutyás „urat” az Örsön és a Hermina úton is szoktuk látni” – írta István a Metropol olvasója, akinek annyira elment a kedve az Örstől, hogy kerülőutakat dolgoz ki a város felé, hogy az minél kevesebbet kelljen ott áthaladnia.

Azt nem tudni, hogy a banda tagjai nem változtak e az elmúlt két évben Fotó: Metropol

Gyakoriak az erőszakos jelenetek a téren

Zoltán éppen a HÉV-nél állt szombaton. „Megálltam az Örs vezér terénél az önök által bemutatott helyszínen, mert egy fickó olyan erőszakos, fenyegető fellépéssel beszélt egy idős nénivel, akinek a karját is megrángatta, hogy féltem, bántalmazni fogja. Nagy meglepetésemre végül valami pénzt kezdtek el számolgatni, majd elkullogtak” – írta meg a Metropolnak a járókelő, aki szerint összetartozhatott a két személy, és a néni koldus lehetett.

„Ha nem ad pénzt, kiütöm!”

„Az Örs vezér téri bandához nekem is lenne egy-két szavam!” – írta a Metropolnak Tímea. – „Borzasztó állapotok uralkodnak, de ezt önök is tudják és látták! Nagyon örültem, hogy végre valaki meg merte írni, hogy a metró bejáratánál mi is folyik! A jegyautomatát nem lehet használni, általában nem ad vissza pénzt, mert valami kis papírral be van tömve, a pénztárcát elővenni lehetetlenség, mert mint a sáskák ugranak az emberre. Valamelyik nap egy ilyen kéregető drogos nő ott kiabált, hogy ha a következő ember nem áll meg, és nem ad pénzt, akkor azt kiüti! Mit képzelnek ezek magukról?”

„Ez a társaság nem ismeretlen a média előtt sem”

István szerint, a banda egyik emblematikus arca az Örsön egy 21 éves drogfüggő lány, akiről már 2019-ben írt a Ripost. A cikk szerint: „Fehér kórházi ruhában szökött meg egy 19 éves várandós kismama, akit fél Budapesten át kergetett a rendőrség nyomkövető kutyákkal – írták. Kiderült: drogtanyán élt a veszélyeztetett terhes anyuka. „Este jöttünk haza a gyerekekkel, amikor nagyban tartott a házkutatás. Később tudtuk csak meg, hogy Nórit keresik és a 20 év körüli párját, Benit. Mindig is zűrösek voltak, mindenki tudta róluk, hogy folyamatos drogfogyasztók” – írta akkor a Ripost egy szemtanú beszámolója alapján.

A rendőrség eddig is figyelemmel kísérte a teret Fotó: Police.hu

Több rendőrt vezényeltek az Örsre

Megerősítette a rendőri jelenlétet az Örs vezér téren a Budapesti Rendőr-főkapitányság – tudta meg a Metropol. Wieszt Ferenc ezredes, a BRFK közrendvédelmi főosztályának vezetője a Zsaru Magazinnak nyilatkozott cikkünk megjelenését követően:

„Önmagában az ittasság és a kéregetés, pityókás táncolás nem bűncselekmény, de a randalírozókkal szemben és azokkal szemben, akik másokat megfélemlítenek, minden esetben intézkedik a rendőrség. Az Örs vezér tere nagy forgalmat bonyolító csomópont, ehhez járul hozzá, hogy a téren sok az úgynevezett csoportképző hely, a kereskedelmi és vendéglátó helyek, amik a téren áthaladókat »megállítják«. A tömeg pedig vonzó azok számára, akik a közterületen töltik el idejüket, ők ezt ideális adománygyűjtő területeknek ítélik meg.

„A folyamatokat, jelenségeket nemcsak szemléljük és értelmezzük, de igyekszünk befolyásunk alatt is tartani” – közölte az ezredes, majd hozzátette: a téren így állandó a rendőri jelenlét, amit a Budapesti Rendőr-főkapitányság most meg is emelt. A járőrözést kiegészíti a térfigyelő kamerahálózat, illetve a BKK-val együttműködésben a villamosokat és a buszokat is ellenőrzik.

A felvételen az Örs vezér téri koldusbanda látszik, amikor tagjai kiabálva és fenyegetőzve berontottak szerkesztőségünkbe.

 

 





Ezeket olvastad már?
Rémálommá vált a látogatás: akaratlanul traumatizálták gyereküket a szülők

Rémálommá vált a látogatás: akaratlanul traumatizálták gyereküket a szülők

Horrorház Nagyszombaton: brutális kínzásoknak vetette alá négy gyermekét a szülőpár

Horrorház Nagyszombaton: brutális kínzásoknak vetette alá négy gyermekét a szülőpár

Lecsapott az ítéletidő Dubajban: vízben úsznak a repülőgépek - Videó

Lecsapott az ítéletidő Dubajban: vízben úsznak a repülőgépek - Videó

Nem 8, 48 ezer hektár!

Nem 8, 48 ezer hektár!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás