RETRO RÁDIÓ

A bulinegyed miatt is becsapva érzik magukat az erzsébetvárosiak





Becsapott választók, ellehetetlenült közlekedés és parkolás, elmaradt zöldítés, kosz és rossz közbiztonság – csak néhány probléma azok közül, amik jelenleg az erzsébetvárosiakat foglalkoztatják. A Metropol mérlegre tette Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármesterének 3 éves tevékenységét.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.10.27.
VII. kerület niedermüller péter

Erzsébetváros életének fontos eseménye volt az az október 19-i önkormányzati képviselői szavazás, amelyen 7 igen és 8 tartózkodás eredményeképp eldőlt: nem lesz éjféli záróra a bulinegyed szórakozóhelyein. A történet érdekessége, hogy maga Niedermüller Péter sem szavazta meg azt – annak ellenére hogy a választási kampányának egyik legfontosabb üzenete az volt, hogy „rendbe teszi a bulinegyedet”. A Gyurcsány-párti politikusra szavazók közül sokan becsapva érzik magukat, ugyanakkor eddigi tevékenységével a bulinegyed támogatói sem feltétlenül elégedettek.

Berágtak az erzsébetvárosiak a politikusra Fotó: Magyar Nemzet/Kurucz Árpád

Nézzük, hogy alakult az elmúlt 3 évben annak a kerületnek a sorsa, amelynek vezetője megválasztása előtt fél évvel még azt nyilatkozta a Heti TV-ben, hogy nem akar polgármester lenni, mert nincs ilyen típusú tapasztalata, és „nem csinál magából bohócot”!

A helyi autósokat is dühíti a Niedermüller-labirintus

A VII. kerület az elmúlt 2 évben arról is hírhedtté vált, hogy ott folyik a főváros legszélsőségesebb autósüldözése. Niedermüller a „forgalomcsillapítási mintaprojektjének” keretében élhetetlen útvesztőt csinált Belső-Erzsébetvárosból. A kulcsfontosságú egyirányú utcák közepét „megfordította”, ami miatt az eddig jól járható, kisebb utcák folyamatos dugóban állnak, a helyiek azóta gyakran saját lakhelyüket is csak nehezen tudják megközelíteni. Az értelmetlen korlátozások miatt – sokszor mások életét veszélyeztetve – az autósok tömegesen szabálytalankodnak.

Az értelmetlen korlátozások miatt az autósok tömegesen szabálytalankodnak Fotó: Metropol/NZ

Parkolók helyett fizetős parkolóházak

Az autósüldözés második fázisaként a polgármester több mint 120 parkolóhelyet szüntetett meg Belső-Erzsébetvárosban, más parkolóhelyeket pedig a behajtás korlátozásával tett elérhetetlenné. Emiatt az erzsébetvárosiak gyakran kénytelenek igénybe venni a parkolóházakat, óránként akár 600 forintért. A parkolók felszámolásának egyetlen haszonélvezője az több parkolóházat is üzemeltető ausztrál cég, amelynek ebből évente 1,5 milliárd forint bevétele származik.

Koszra és a rossz közbiztonságra panaszkodnak a helyiek

Erzsébetváros közbiztonsága nem csak a bulinegyed miatt hagy maga után kívánni valót, bár a határozott rendészeti jelenlét hiánya miatti éjszakai részeg randalírozások sem ritkák. Az előző vezetés által kiépített térfigyelő rendszert csak mostanában sikerült fejlesztenie Niedermüller Péternek: az ígéretek szerint 40 új kamerát szereltet fel a problémás helyeken. Az Élhető Erzsébetvárosért Egyesület elmondása szerint a kerület elképesztő összeget költ takarításra, de az ott élők panaszai szerint ennek – részben a bulinegyed elégtelen takarítása miatt – nem sok látszatja van.

Áldatlan állapotok uralkodnak a bulinegyedben Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs

Elmaradt az ígért zöldítés

A választásokkor a polgármester zöldítést ígért Erzsébetvárosnak, amely a budapesti kerületek közül messze a legrosszabbul áll a zöldfelületek terén. Bár ezt megelőzően szinte minden ciklusban átadtak egy közparkot, az elmúlt 3 évben nemhogy közpark nem épült, de egyetlen fát sem sikerült elültetniük, ellenben a Klauzál tér rendezése kapcsán fákat vágtak ki. A közparkoknak alkalmas önkormányzati telkeket pedig nagyüzemben árusítják ki. A tervek szerint a jövőben a 900 milliónál többet érő önkormányzati telkek kalapács alá kerülhetnek.

Tettekben is megnyilvánult a keresztényellenessége

Niedermüller Péter korábban „ócska, gyűlölködő pártpropaganda eszközeinek” nevezte a keresztény egyházak, illetve „rémisztő képződménynek” nevezte a fehér, keresztény heteroszexuálisokat. A polgármester kereszténygyűlölete tettekben is megmutatkozott: megválasztása után szinte azonnal kevesebb, mint a felére csökkentette az az Erzsébetvárosban működő egyházak támogatását. Pedig a volt fideszes polgármester, Vattamány Zsolt felhívta a figyelmét, hogy a kasszából gond nélkül jutna a támogatásokra, az előző városvezetés ugyanis 10 milliárd plusszal adta át azt.

Utcára tette a zsidó televíziót és a 100 Tagú Cigányzenekart is

Nem jártak jobban a keresztényeknél a zsidók sem. Tavaly februárban Niedermüller Péter utcára tette Európa egyetlen zsidó televízióját. A polgármester pénzhiányra hivatkozva megpályáztatta a televíziónak is otthont adó ingatlan használati jogát. A Heti TV is elindult a tenderen, de nem nyert, annak ellenére, hogy – amint azt Breuer Péter, a televízió tulajdonosa elmondta – ők kínálták a legmagasabb összeget. A pályázatot végül egy magániskola nyerte meg. Az épületből ugyanekkor kitették a Magyar Örökség-díjas 100 Tagú Cigányzenekart is, akiknek még a kerület előző vezetése biztosított ott próbatermet.

Gyakran vívta ki az egész ország haragját

A polgármester nemcsak az erzsébetvárosiak, hanem az egész ország haragját is gyakran kivívta. Korábban, európai parlamenti képviselőként rendszeresen Magyarország megbüntetését követelte, 2020 januárban „rémisztő képződménynek” nevezte a fehér, keresztény heteroszexuális férfiakat és nőket, a trianoni évforduló napjaiban pedig arról szónokolt egy nyilvános rendezvényen, hogy mennyire kártékony a fiatalok nemzeti-hazafias alapokon álló oktatása.

Idén június 4-én ennél is tovább ment: arról beszélt, hogy Trianonnak köszönhetik a határon túli magyarok a szabadságukat, a nyílt társadalom és az Európához való tartozás esélyét. Szavait akkor – saját pártja, a DK kivételével – a teljes ellenzék is vállalhatatlannak és ízléstelennek bélyegezte. Idén májusban a Hírklikk videójában pedig arról értekezett, hogy vidéki magyar emberek között óriási hagyománya van az antiszemitizmusnak.





Ezeket olvastad már?
Mentes és egészségtudatos termékekkel hódít a SPAR

Mentes és egészségtudatos termékekkel hódít a SPAR

Lehet kérni a nyugdíj újbóli megállapítását?

Lehet kérni a nyugdíj újbóli megállapítását?

Sokkoló tragédia: orosz rulettet játszott, agyon lőtte magát egy 15 éves fiú Nagyatádon

Sokkoló tragédia: orosz rulettet játszott, agyon lőtte magát egy 15 éves fiú Nagyatádon

A világ legszerencsésebb utasát gázolta el a váci gyors – ezek a férfi sérülései

A világ legszerencsésebb utasát gázolta el a váci gyors – ezek a férfi sérülései

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás