Egyre dühösebbek a budapesti autósok. Az átgondolatlanul megszervezett felújítások miatt sokan naponta órákat vesztegelnek a dugókban. „Nem elég, hogy forróság van, de még a munkából is elkések” – őrjöngött az egyik autós. A közlekedők többsége Karácsony Gergely főpolgármestert okolja a kialakult káoszért, és sürgős megoldást várnak a problémára. Egyelőre hasztalanul.

Ennyit romlott a helyzet a fővárosban

Korábban lapunk lemérte, hogy mennyivel növekedett meg az átlagos menetidő a lezárások miatt a fővárosban. Akkor megállapítottuk, hogy átlag 28 perccel több időt töltünk reggelente a kocsisorokban várakozva. A Lánchíd és a Nyugati pályaudvar lezárása tovább rontott a helyzeten. Tizenkét nap elteltével most újra lemértük az utazási időket a reggeli csúcsban. Az eredmény: tovább romlott a helyzet, és újabb 16 perccel kell többet utaznunk, hogy munkába érjünk. Mostanra tehát átlagosan 44 percet kell vesztegelnünk a reggeli dugókban. (Normál menetidőként a Google Maps csúcsforgalmon kívüli adatait vettük alapul.)

Óriási a káosz az Andrássy úton is (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

 

Helyszínek Normál menetidő Június 9-i menetidő Június 21-i menetidő
Hungária körút, M3 bevezető – Üllői út 13 perc 39 perc 59 perc
Petőfi híd, pesti hídfő – Nyugati pu. 14 perc 35 perc 55 perc
Nyugati pu. – Kálvin tér 11 perc 31 perc 47 perc
Budaörsi bevásárlóközpont – Újbuda-központ 13 perc 58 perc 63 perc
M1–M7 autópálya- bevezető – Lánchíd 13 perc 33 perc 56 perc
M0–M3 bevezető – Puskás Aréna 13 perc 48 perc 61 perc
Átlagosan: 13 perc 41 perc 57 perc

 

Leteszem az autóm, Karácsony alkalmatlan

Megszólaltattuk a budapesti autósokat is, akik hol dühösen, hol elkeseredetten sorolták a panaszaikat.
Dóri: „Borzalmas a helyzet a városban. Nekem az eddigi 20 perc helyett 45-50 perc beérni a munkahelyemre. De most is inkább leteszem itt az autóm, és gyalog megyek tovább.”

Dóri (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Ottó: „Nagyon dühítő ez az egész. Nem értem, miért kell kiszúrni az autósokkal. Karácsony Gergely most is bizonyította, mennyire alkalmatlan a posztjára. Inkább menjen angolt tanulni!”

Ottó (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Lujza: „A normál fél óra helyett másfél órába telt elérnem az Árpád hídtól ide, a Körútra. Reménytelen a helyzet, és ebben a nagy melegben pláne kibírhatatlan.”

Lujza (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Újabb buszsáv, most a Hegyalja úton

A hétvégén a Hegyalja úton a BAH-csomóponttól az Erzsébet hídig buszsáv került kialakításra, így hétfőtől itt is csak egy sávot használhatnak az autósok. Az útszűkítés miatt óriási dugókra lehet számítani ezentúl ezen a szakaszon is.