RETRO RÁDIÓ

Olvasóink küldték: mutatjuk, hol zaklatják a kéregetők a járókelőket – itt a budapesti koldustérkép!





Dőlnek hozzák olvasóink levelei, miután felkavarta az állóvizet az Örs vezér téri koldusmaffiáról készített videónk. Szerencsére a rendőrség azonnal lépett, és az Örsről el is tűntek a kéregetők. Most egy térképre összegyűjtöttük: ezeken a helyeken zaklatják a járókelőket!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.25.
csak óvatosan

Sok helyen zaklatják koldusok a budapesti járókelőket. Vannak városrészek, ahol a Karácsony Gergely-féle káosz miatt hajléktalanok csapatai telepednek le, és belőlük lesznek az erőszakos koldusok. Máshol a kéregetők szervezettnek tűnnek, mint az Örs vezér téri koldusbanda. Ha ilyet tapasztalunk, érdemes szólni a rendőrségnek: az Örs vezér téri bandát is azonnal felszámolták, és mint olvasóink leveleiből is kiderül, azóta is látványosabb az Örsön a rendőri jelenlét. – Ha zaklató, erőszakos, fenyegető fellépést tapasztal bárki, akkor azonnal szólni kell a helyszínen járőröző rendőröknek, vagy be kell telefonálni a 112-es számra, ahol be lehet jelenteni az esetet. Mindkét esetben azonnal intézkedünk – hangsúlyozta Kutsera Juhász Bettina rendőr alezredes, a BRFK közrendvédelmi főosztályának vezetőhelyettese a Metropolnak, amikor együtt razziáztunk velük az Örsön.

De érvényes ez Budapest összes közterületére: szóljon a rendőröknek, rögtön intézkednek! Az már más kérdés, hogy miért lettek teli a főváros közterületei az utóbbi időben hajléktalanok és drogosok bandáival – erről Karácsony Gergely főpolgármestert kell megkérdezni...

Flórián tér

Dalma nevű olvasónk:

„Az elmúlt hónapokban érzékelhetően több lett a hajléktalan és kéregető a Flórián téren. Az aluljáróban és környékén ülnek, fekszenek, isznak, kiabálnak. A villamosmegállóban minden nap jön valaki, hogy végigkoldulja a várakozókat. Egyik kenyérre kér, a másik csak egy kis aprót. Van egy pár is, akik 2-3 hónapja vannak itt, a nő megy oda mindenkihez, a férfit inkább csak inni látom.”

Örs vezér tere

Olvasóink panaszkodtak, hogy eluralkodott a káosz az Örsön: mocsok, drogosok és erőszakos kéregetők vannak mindenhol. Elmentünk, és ugyanezt tapasztaltuk, sőt, rejtett kamerával egy szervezett koldusbandát is levideóztunk. A fekete pólós főnök kiosztotta a „teendőket”, majd a bandatagok szétszóródtak és úgy csináltak, mintha nem ismernék egymást. Egy női ruhás férfi fel-alá járkált, szemével fürkészi az embereket, hogy kihez mehetne oda. Egy kölyökkutyás alak a metró távolabbi kijáratánál ült le és koldult és így tovább.

Cikkünk megjelenése napján a bandatagok közül négyen beözönlöttek szerkesztőségünkbe és megfenyegettek minket. A rendőrség az Örsön azonnal lépett és eltakarította onnan a bandát, a téren azóta is erős a rendőri jelenlét.

Razzia az Örs vezér téren Fotó: Metropol/KB

Nagyvárad tér

Egy olvasónk:

„A Nagyvárad téren állandóan ez van, borzalmas. Hajléktalanok telepedtek le. Ott van üzletem, és már többször odapiszkítottak a bejáratomhoz...”

Nagyvárad téren alvóhajléktalanok Fotó: Metropol

Jászai Mari tér–Nyugati

Olvasónk, Tamás:

„Üdvözletem! T. Tomi vagyok Budapestről,és egy elég bosszantó dologról szeretném tudósítani önöket. Sokat szoktam sétálni a Nyugati, illetve a Jászai környékén a kora délelőtti órákban. Sajnos egyre több a kéregető rosszindulatú hajléktalan.”

Bevették a Margit hidat Fotó: Metropol

Margit híd

Olvasónk, Bence:

„Hazafele a Margit híd mindkét lábánál is találhatóak csoportok, a budai oldalon hangszóróról szól a zene, felhőtlen a hangulat, a pesti hídfőnél pedig egy másik ivókútat települtek körbe.”

Margit hídnál tömörülő csapat Fotó: Metropol

Népliget:

Olvasónk, S. Csaba:

„Tisztelt Szerkesztőség! Ugyanez a helyzet a Népliget metróaluljáróban és felszínén. Drogosok, alkoholisták és egyéb agresszív elemek gyűjtőhelye. A rendőri készenlét itt is szükséges lenne.”

PUSKÁS STADION

Olvasónk, Zsigmond:

„Felhívnám a figyelmet arra is, hogy a Puskás Ferenc metróállomáson van egy banda. A bankjegy-automatánál felveszik a bunkó-terrorista stílust, és az ott pénzt kivevő emberektől egyből erőszakosan megpróbálnak kéregetni. Vagy pedig követik, ha sok pénzt vett ki. Ugyanez a helyzet a Keletinél a Garay utcában is.”

Astoria

Olvasónk, Anikó:

„Az Astoriánál is hasonló a helyzet. Ma ugyan nem voltak reggel lent, csak fent, de ugyanez az erőszakoskodás folyik. Azt nem tudni, hogy a banda kihez tartozik, de a módszer ugyanaz. Szokott velük lenni kettő kutya is. A Keletiben is hasonló probléma volt, most razziáztak a rendőrök.”

Astorián a telefonfülkében „pihenő” férfi Fotó: Olvasói fotó

Anikó újabb levele, pár nappal később:

„A szoknyás úr – aki az Örs vezér téren zaklatta az embereket – áttette az Astoriára a zaklatási helyszínét. Napok óta ott van.”

Kelenföld

Olvasónk, Anita:

„Sziasztok. Ma reggel is, mint általában a Metropol újsággal indult a napom. Megdöbbenve olvastam , hogy megfenyegetett benneteket az Örs vezér téri banda. Most utazom hazafelé Kelenföld vasútállomásról, és mit látok, az említett banda itt, a kelenföldi aluljáróban zaklatja az embereket. Idejött a női ruhás fazon, hogy így meg úgy adjak neki pénzt. Mondtam neki, hogy nem, de ő nem tágított és folytatta. Még egyszer mondtam neki – most már határozottabban –, hogy nem! Erre közölte velem, milyen bunkó vagyok. Elég ijesztő az egész. Üdv, Anita.”

Hajléktalanok a Kelenföldön Fotó: Metropol

Széll Kálmán tér

Olvasónk, Ferenc:

„Tegnap hazafele kimentem a Széll Kálmán térre fotókat készíteni, ott két csoport is volt, egy sörös meg egy boros csapat, a sörös csapat az autentikus hajléktalan bulizók, a másik csapat az érdekesebb. Azok hangosak voltak, füttyögtek, inzultálták a csajokat a téren, meg az ivókútnál táboroztak és ha valaki oda ment inni, annak is beszólogattak, csúnyán néztek rá.”

Keresse a Metropolt, segítünk!

Ha hasonló problémával szembesül, keressen minket! Ha van róla fotója, videója, küldje be a [email protected] e-mail-címre, és utánajárunk! Mint ez a cikkünk is mutatja, a Metropol valóban „Az utca hangja” – mi a városlakók oldalán állunk!





Ezeket olvastad már?
Drasztikusan esett a csatorna nézettsége: melltartó nélküli, szexi híradósokkal növelnék a nézettséget – fotó!

Drasztikusan esett a csatorna nézettsége: melltartó nélküli, szexi híradósokkal növelnék a nézettséget – fotó!

„Budapest és köztem ez mindig is egy love story volt” – Szentkirályi Alexandra szenvedélyesen szereti szülővárosát, Budapestet

„Budapest és köztem ez mindig is egy love story volt” – Szentkirályi Alexandra szenvedélyesen szereti szülővárosát, Budapestet

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás