Elképesztő helyzetbe keveredett olvasónk, Barbi a Deák tér közepén. A fiatal lány először a közösségi oldalán osztotta meg a történetét. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a kommentekből azonnal kiderült, hogy nem ez az első hasonló eset: azonnal jelentkezett több budapesti is, akik ugyanezt élték át.

Az „ártatlan” segítő

A fiatal lány délután fél 5 körül éppen a Deák Ferenc téren kelt át a zebrán, amikor valaki hátulról megszólította.

„Először angolul szólt hozzám egy férfihang, hogy ki van szakadva a kabátom, utána pedig egy hölgyemény jelent meg mellettem” – kezdte a történetet a Metropolnak a pórul járt lány, aki először reflexből odanyúlt, hogy mi történhetett a kabáttal.

„Amikor hátranyúltam megtapogatni, legnagyobb meglepetésemre nem szakadást éreztem, hanem hogy a kabátomból ömlik a tömés, és beteríti lassan az egész zebrát.”

Barbi az eset után lefotózta a szétszabdalt kabátját – Fotó: Barbi fotója

Valaki direkt kivágta a kabátot

Barbi ijedten lekapta a kabátját, és ekkor a legnagyobb döbbenetére két nagy vágást látott a ruha hátulján. Ebben a pillanatban megjelent mellette egy nő, és folyamatosan beszélni kezdett hozzá.

„Ekkor mellém állt egy nem túl jól szituált asszony, hogy ezt a kabátot így ki kell dobni, nem lehet megjavítani. Szerintem arra pályázott, hogy majd nekiadom. Sokkos állapotban csak annyit tudtam kinyögni, hogy majd megjavítom, engem meg hagyjon békén. Erre szemrehányóan távozott” – mesélte a lány, aki akár komolyan meg is sérülhetett volna, miközben – „feltehetően pengével vagy nagyon éles késsel – végigvágták a kabátját.”

„Szerencsére én jól vagyok, és remélem, minél több emberhez eljut a történet, hátha így kevesebb eséllyel fordul elő még egyszer” – mondta lapunknak Barbi.

Már a rendőrség is tud az ügyről

A poszt alatt több kommentelő is jelezte, hogy a módszer nem új keletű, és az elmúlt évek során őket is érte hasonló támadás.

„Keresett meg olyan is, akivel előttem nem sokkal történt meg ugyanez, csak a 4–6-os villamoson, és ugyanúgy a délutáni órákban” – számolt be Barbi. – „Elmondta, hogy neki egy nagyon drága, márkás kabátját tették tönkre, utána pedig két nő próbálta megkörnyékezni.”

A fiatal lány a Metropolnak elmondta még, hogy a kabátja javíthatatlan, viszont a rendőrség az eset után megkereste az ügy kapcsán, mivel a legutóbbi Deák téri halálos késelés óta fokozottan odafigyelnek a környék biztonságára.

Kérdésünkre a BRFK elmondta: az ügyben ismeretlen tettes ellen indult szabálysértési eljárás, illetve azóta jött egy újabb feljelentés. „A BRFK-ra 2021. november 26-án tett egy nő bejelentést, hogy egy belvárosi kávézóban valaki megrongálta a kabátját. Ezzel kapcsolatban rongálás vétség miatt indult eljárás ismeretlen tettessel szemben. A fent leírt két eseten kívül más, hasonló rongálásról nem érkezett bejelentés” – írta a rendőrség.