RETRO RÁDIÓ

A kamu fegyelmik miatt szidják Karácsony Gergelyt – kiakadtak a budapestiek





Fegyelmit kapott Karácsony Gergely sofőrje, miután kiderült: a főpolgármester a saját dugóit kikerülve, szolgálati autójával a buszsávban száguldva, szabálytalanul előzi meg a sorokban veszteglőket. A budapestiek poénkodnak és anyáznak, elegük van abból, hogy semminek nincs következménye.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.12.02.
közvélemény

Karácsony tanult a hibákból, és taktikát változtatott.

A Városháza-eladási botrány, a nem létező nyelvvizsga és a hamis tudományos fokozat ügye után a főpolgármesternek úgy tűnik elege lett abból, hogy letagad valamit, másnap pedig azonnal bizonyítékokkal cáfolják meg. Ezért taktikát váltott: újabban fegyelmiket osztogat a beosztottjainak – miközben persze mindenkit meghagy a pozíciójában. Először Barts J. Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. elnök-vezérigazgatója kapott kamu fegyelmit, mivel a gyanú szerint megpróbálta eladni a Városházát a főpolgármester tudta nélkül.

Gyorsabb a haladás a buszsávban – Fotó: Origo

Kedden pedig Karácsony sofőrje kapta meg a jelképes büntetést, miután egy motoros a fedélzeti kamerájával rögzítette, amint a kora délelőtti órákban a főpolgármester jól ismert szolgálati autója az Erzsébet hídon a buszsávban előzi meg a sort, miközben a munkába igyekvő autósok a dugóban ácsorognak. A képmutatását leleplező videó után Karácsony így próbált magyarázkodni az újságíróknak: „Én nem emlékszem arra, hogy éber állapotban buszsávban közlekedtem volna. Nem tartom teljesen kizártnak, hogy ez mégis előfordult”.

„Nem tartom teljesen kizártnak, hogy ez mégis előfordult” – Fotó: Metropol

Felháborodással és humorral reagáltak a budapestiek

A botrányos videó, az azt követő zűrzavaros magyarázkodás, majd a sofőr látszatfegyelmije nem hagyta hidegen az internet népét sem: a Facebookon folyamatosan ömlenek a hol felháborodott, hol ironikus humorral fűszerezett hozzászólások. Összegyűjtöttünk néhány gyöngyszemet a legjobbak közül.

„Elképzelt beszélgetés a színfalak mögött” Fotó: Facebook

  • Katalin: „Ó, hát nem Karácsony kapta??? Ja, ő aludt, nem tudta hol jár! Egyre jobb!”
  • Kálmán: „Látványfegyelmi után majd letörlik azokat a könnyeket, egy hízott karácsonyi pénzzel.”
  • János: „Egy fegyelmivel szívesen megúsznám a traffipaxot.”
  • Zoltán: „Lehet, hogy ebben is hazudik és a sofőr jutalmat kapott.”
  • Gyula: „Olyat azért ritkán látni, hogy egy polgármester tönkreteszi egy nagyváros közlekedését, majd áthágja a maga alkotta, hirdette szabályokat.”
  • Attila: „Ez az eset biztos hajnali 10 órakor történt, és kaligeli még aludt a jobb hátsó 1-en, tehát nem volt éber állapotban.”
  • István: „Enyhítő körülmény: »nem emlékszem arra. Hogy éber állapotban« benne lettem volna a városházaeladás mutyijában!”
  • Kreatív és vicces hozzászólás az egyik cikk alatt – Fotó: Facebook

    A budapestiek szerint Karácsonynak vállalnia kéne a felelősséget

    Megkérdeztük az utca emberét is, mi a véleményük a főpolgármester által kiosztott fegyelmikről.

    Edit: Ha mást élhetetlen szabályok betartására kötelez, akkor a főpolgármesternek példamutatóan be kéne tartania azokat. A fegyelmi szerintem nem igazságos, nem hiszem, hogy a főpolgármester nem tudott róla, hol szokott közlekedni az autója.”

    Edit – Fotó: Metropol/NZ

    Miklós: „Egyáltalán nem csodálkozom, hogy Karácsony nem vállal felelősséget, és mindent a sofőrjére vagy másra fog. Szánalmas, ahogy összevissza, következetlenül minden nap mást mond, ezt is az egykori mestereitől tanulhatta.”

    Miklós – Fotó: Metropol/NZ

    Károly: „A buszsávban a busz menjen, ne a főpolgármester! Nem a sofőrt kell megbüntetni, hiszen nyilván ott ült a kocsiban a főnöke is.”

    Károly – Fotó: Metropol/NZ

    Éva: „Ha valaki ilyen pozícióban van, akkor felelősséggel tartozik az embereiért, szerintem nem helyes, hogy meg akarja úszni a számonkérést.”

    Éva – Fotó: Metropol/NZ

    Máskor is a kisember vitte el a balhét

    Karácsony Gergelynek volt kitől tanulnia, hiszen a baloldaltól korábban sem volt idegen, hogy a kisemberrel vitesse el a nagy balhét. 2006. augusztus 20-án hatalmas vihar csapott le Budapesten az esti tűzijátékot a Duna-partról néző tömegre. A 100 km/h-s szélben és jégesőben ágak és fatörzsek zuhantak a pánikba esett tömegre. A katasztrófában öten meghaltak, és több százan megsérültek. Utólag kiderült: a tűzijátékot annak ellenére tartották meg, hogy már órákkal korábban lehetett tudni, hogy óriási vihar közeledik Budapest felé. A tragikus események alatt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elérhetetlen volt, mivel a Balatonnál nyaralt, más pedig nem vállalta, hogy leállítja a rendezvényt. Az ügyeletes meteorológus ugyan többször is elküldte a figyelmeztetést a közelgő viharról, azonban a levelet a katasztrófavédők el sem olvasták. A Gyurcsány Ferenc által elrendelt vizsgálat végén végül kirúgtak egy tűzoltó-alezredest, a Miniszterelnökség egy főosztályvezetőjét, és megbüntették az ügyeletes meteorológust is, azonban náluk följebb nem találtak felelőst. Így Gyurcsány mellett megúszta az intézkedési jogkörrel rendelkező Szilvásy György kancelláriaminiszter és Demszky Gábor, akkori főpolgármester is.





    Ezeket olvastad már?
    „Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

    „Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

    Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

    Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

    Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

    Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

    Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

    Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás