Több mint egy hónap digitális oktatás újra kinyitották az iskolákat az alsó tagozatos diákok számára.

A koronavírus-járványra való tekintettel a szülők azonban kérvényezhetik az igazgatótól, hogy a gyerek otthon maradjon, és továbbra is digitális munkarendben tanuljon. Sok családnak azonban óriási segítség, hogy iskolába viheti a gyermekét, és lapunk tapasztalatai szerint már a kicsik is nagyon várták, hogy újra átléphessék az iskola kapuját. Kedvüket még a borongós, esős idő sem szegte, és noha a BKK bejelentette, hogy az alsósok diákigazolványuk felmutatásával ingyen utazhatnak, akit csak tudtak, kocsival vittek a fővárosi iskolákba.

Fotó: Metropol/NZ

 

 

A Metropol reggel a Kispesten található Ady Endre Református Általános Iskolában járt, ahol a szülők, a diákok, és a pedagógusok is nagyon örültek a nyitásnak. Amikor az épp tízóraizó diákokat arról kérdeztük, hogy milyen volt otthonról tanulni, egyhangúlag azt felelték: „unalmas”.

  • „Itt sokkal jobb, mert a szünetekben tudunk egymással játszani.”
  • „Hiányoztak a tanítónénik.”
  • „Jó látni a többieket, bár anya azt mondta, hogy legyek óvatos, és tartsam a másfélméter távolságot.”

– hangoztak el a különböző válaszok a kisiskolás gyerekektől.

A kicsik az étkezőben is másfél méterre ülnek egymástól (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

Az iskolák az elmúlt hetekben mindent megtettek a biztonságos nyitásért, a pedagógusokat beoltották, az intézményeket fertőtlenítették, és visszavezették a korábban már jól bevált protokollokat, mint a hőmérőzés.

Minden felületet lefertőtlenítettek a katonák (Fotó: Metropol/Keller Mátyás)