V. 30 Belvárosi Sportközpontban végre újra van lehetősége a V. kerületieknek úszni, és más testedzést is végezni.

Az impozáns épület homlokzata építészeti remekmű, Skardelli György Kossuth-díjas építész ötletének köszönhetően emberi izomrostokat ábrázol. A többszintes komplexum további érdekessége, hogy mindössze egy parányi, 35×19 méteres telek területét sokszorozta meg, olyan praktikus építészeti megoldásokkal, mint az úszómedence fölé függesztett tanmedence vagy a rendezvénytermek mozgatható falai.

A homlokzat emberi izomrostokat formáz Fotó: Metropol/NZ

A komplexum megnyitóján Gyurta Dániel olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok magyar úszó is jelen volt, aki nyilatkozott lapunknak.

Mindenképpen le akarom tesztelni a medencét, úgyhogy van rá esély, hogy velem is összefussanak itt az emberek„ – mondta Gyurta Dániel.

Nagy kihívás lehetett építészetileg, hiszen az, hogy a Vadász utca és a Hold utca közötti kisebb telken elhelyezkedik egyszerre egy tan és egy 25 méteres medence is, elképesztő dolog” – nyilatkozta lapunknak az olimpikon, aki terveiről elárulta: továbbra is a karrierjére koncentrál.

A központ már tavaly elkészült, de a koronavírus járvány miatt, csak idén tudták átadni a nagyérdeműnek Fotó: Metropol/NZ

Ha kíváncsi vagy a sportcentrum különleges megoldásaira, és az itteni egyedülálló sportolási lehetőségekre, akkor keresd a szerdai lapszámunkat a Metropol terjesztőinél, vagy látogass el a Metropol.hu-ra.