Ma tetőzik a hőhullám! Az elmúlt napok brutális forrósága után ma még magasabbra kúszik a hőmérő higanyszála. A harmadfokú hőségriadó alatt nagyon fontos, hogy sok folyadékot igyunk, tartózkodjunk árnyékos vagy légkondicionált helyen, ha tehetjük, 11 és 15 óra között ne menjünk napra az extrém erős UV-sugárzás miatt, és használjunk naptejet! A Metropol a város több pontján is megmérte, hogy mekkora hőséggel kell megbirkóznunk. Volt olyan hely, ahol 60 fokot meghaladó értéket mutatott a hőmérő.

Szerda délben óriási hőség, 40 fok volt a Blaha Lujza téren (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

 

Az aszfalt hatvan fokos a Blaha Lujza téren (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

 

A 4-es, 6-os villamoson a felszállás után picit csökkent a hőmérséklet, de két megállót követően már közel 10 fokkal hűvösebb volt a kinti 40 foknál (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

A Blaha Lujza téri aluljáróban 35 fokot mutatott a hőmérő. Itt még elég kellemesnek mondható az idő a huzatnak köszönhetően (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

 

Az Astoriánál is nagyon meleg volt, itt 52 fokos volt az aszfalt (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

 

A Rákóczi téri burkolaton 57,8 fokot mutatott a műszer, pedig itt több fa is árnyékolja a környéket (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

 

Óvatosságot igényelt a Király utcai parkolóautomata használata, hiszen közel 46 fokosra forrósodott fel (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Nehezen viselik az emberek a hőséget

Katalin:Engem nem zavar a meleg, inkább ez, mint a hideg tél. A nyár erről kell hogy szóljon, szerencsére engem nem visel meg.”

Katalin (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Erika: „Nekem fokozottan kell figyelnem, hiszen napallergiám van. Nem mindegy tehát, hogy mikor és mennyit tartózkodom a szabadban. Emellett természetesen engem is zavar ez a túlzott hőség”

Erika (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Helga: „Nagyon nehéz meglenni ebben az időben. Az ember nagyon fáradékony ilyenkor. Próbálok minél kevesebbet napon tartózkodni.”

Helga (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)