RETRO RÁDIÓ

Felháborodott fővárosi közlekedők: 33 ember üzent Karácsony Gergelynek





Dugó és káosz van Budapesten az összevissza intézkedések és az egyszerre elkezdett felújítások miatt, a 3000 leszerelt kuka miatt elöntötte a szemét a várost, miközben a főpolgármester a lovak közé dobta a gyeplőt, és csak a kampányolással foglalkozik, mert miniszterelnök akar lenni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.22.
káosz

Elöntötte a szemét a várost. 3000 utcai szemetest szereltetett le a Karácsony Gergely-féle városvezetés. Meg is lett az eredménye…

B. Éva: „Budapest bűzlik az emberi ürüléktő, hányástól. Nem volt mindig így. Emlékszem a hajnalban tisztára mosdatott városra.”

K. Robert: „Geri, szemétdomb a városod, ez szégyen!”

H. Attila: „XI. ker. A rendőrkapitányságtól – végig a Bocskai úton – a Kosztolányi Dezső térig szinte az összes szemétgyűjtő le van szerelve.”

N. Mónika: „A XIV. kerület is borzasztó. Sok szemetest leszereltek, a maradékok pedig csurig és mellé pakolva.”

K. Kamilla:Kálvin tér, Batthyány tér!!! Az összes aluljáró rohad. Már a budai rész is mocskos.”

H. Gabriella: „Az Astoria vasárnap egy okádék volt, bokáig a szemét a járdán. Nem, nem eldobálták, hanem a szemetesek voltak fullon, szerintem péntek-szombat-vasárnap nem ürítették őket, így melléjük, a földre rakták le.

H. Péter:Tarlós idejében amíg a jogvédők nem tettek keresztbe, éjjel amikor végeztem és jöttem haza, a Kálvin téri aluljáróban EGY LÉLEK nem volt. Menjen most arra, éjjel-nappal homelessek mindenhol, pisi, kaki hányás stb!!”

Budapest útvesztője Fotó: Metropol/Máté Krisztián

Dugó és közlekedési káosz

Másfél évi semmittevés után egyszerre zárták le a fél várost – pesti rakpart, Lánchíd, Blaha környéke, plusz a metrópótló buszok a metrófelújítás miatt, plusz az erzsébetvárosi forgalomcsillapítási „mintaprojekt”, plusz egy sáv elvétele a körúton a biciklisáv miatt. Ennek is megvan az eredménye: folyamatos a dugó mindenhol! Ráadásul Karácsony cinikusan üzenget is az autósoknak: „Szálljon ki és menjen gyalog!”, „Miért nem ment villamossal, úgy csak 3 perc!”

Z. Tamás:Vigye az árut a boltokba villamossal az a tudatlan s...fej!! Dugó csak akkor alakul ki, ha akadozik a haladás! Én 30 éve járom Pestet, de ilyen ramaty szar még sosem volt! Azóta nem szállítok a belvárosba.

K. B.: „K.csög Karácsony Gergely, lassan az áruterítők is villamossal járnak meg vonattal!”

R. Roland: „Mért nem mutat példát a kedves polgi, ő mért nem jár állandóan biciklivel? Biztos neki is simán megy, ha teherautóval viszi valaki az árut vagy anyagot azt is biciklivel vigye! Vicc a téma.”

Sz. Norbi: „Nem kell rinyálni a dugók miatt, aki megszavazta, élvezze az ő zsenialitását! Annyira jóképű, kedves és intelligens, meg szépen is néz!”

N. István: „Biciklivel voltál kint a Blahán, Gergő?”

R. Sándor: „Azt a biciklisávot gondold végig Gergő! A Rákóczi tér Blaha közt Nagykörúton bedugul az autóforgalom és mellettünk szinte üresen áll a biciklisáv, ami régen autósáv volt ugye! Még úgy is dugó volt, de aztán így .... mindenki ezen háborog!”

A. K. Krisztina: „Sajnos ez a bicikliseket az autósok közé nem nyerő ötlet! Nagyon balesetveszélyes és amellett gerjeszti a feszültséget.”

A főpolgármester csak az előválasztással és karrierjével törődik Fotó: Facebook

Eközben Karácsony Gergely csak kampányol…

Budapesten káosz van, de Karácsony Gergely főpolgármester már nem foglalkozik a város ügyeivel: kampányposztokat tesz közzé és járja a vidéket, mert most éppen miniszterelnök akar lenni…

M. Armand: „Neked nem a főváros ügyeivel kéne foglalkozni? Szerintem elegánsabb lenne, ha már ennyire bízol magadban, ha lemondanál, és lehetne nyugodtan kampányolni....”

V. Zsombor: „Több mint két év alatt sikerült már valami budapesti üggyel is foglalkoznia a professzor doktor főpolgármester úrfinak?”

T. Péter:Tessék mondani és Budapestet mikor vezeti? Mert ugyebár ez volna a munkája, erre választották.

L. Zoltán: „Jó, hogy néha azért Budapesten is látható a főpolgármester úr az állandó vidéki kampányolás közben. Ritka alkalom.”

K. Tamás: „A legjobb s legegyszerűbb az lenne, ha lemondana és eltakarodna jó messzire. Nem ért semmihez, akkor miért kontárkodik bele mindenbe. Jó reggelt kívánok a rászavazóinak, remélem most már világos és látható, mit kértek!!”

Olvasóink tapasztalatai:

„40 perc volt kikanyarodni a Nagykörútra”

Szilvia: „Ennél eszementebb közlekedést még nem tapasztaltam, mint ami most van Budapesten. 40 perc alatt tudtam csak kikanyarodni a Népszínház utcából a József körútra, pedig a távolság mindössze 150 méter volt. A főpolgármester döntései az én életemből vesz el naponta több órát, mert bármerre is próbálok menekülőutat találni, mindenhol lezárásba, forgalomelterelésbe ütközöm. Emiatt akkora dugó van mindenhol, hogy mire hazaérek, már kész idegroncs vagyok”.

„A buszon mindenki a felújítási káoszról beszélt”

Ferenc: „A Blahán felszálltam a 7-es buszra, az Astoriáig araszolva tudott csak haladni a busz, szinte mindenki a felújítási káoszról beszélt, a vezető gyakorlatilag a kezét végig a dudán tartotta a szabálytalan buszsávhasználat miatt, a megállóba minimum 8 méteres különbséggel tudott csak beállni, és a buszról leszálló utasok sok sikert és kitartást kívántak a buszsofőrnek...”

„40 perccel előbb kell indulnom reggel munkába a dugó miatt”

László: „Régen elég volt 6:40-kor elindulnom, hogy időben beérjek a munkába, most 6:00-kor indulok, hogy megelőzzem az őrült dugót. Ugyanúgy 7:15-re érek be a Fradi-stadion környékére, mint korábban, az eszement módon egyszerre elkezdett felújítások előtt, csak most 40 perccel hamarabb kell indulnom… Őrület!”

A Ripost megkérdezett 100 autóst és járókelőt az utcán, mi a véleményük. Ebből idézünk néhányat.

Móricz Erzsébet:Egy kicsit körül kellene nézni, mindenütt nagy a kosz, mocsok van ebben a városban, kevés a levegő. Egy picit talán tenni kellene ez ellen valamit!

Nem csak a dugó zavarja a budapestieket Fotó: Metropol

Petra: „Elviselhetetlen ez a forgalom, sürgősen változtasson ezen!”

Jelenleg szinte lehetetlenség közlekedni Budapesten Fotó: Metropol

Farkas Kálmán: „Mindenkinek megnehezíti az életét napi 3-4 órával. Tegye a háztetőre a biciklisávokat, mert ezek itt balesetveszélyesek!”

A kerékpársávok is bosszantják az autósokat Fotó: Metropol

Géza: „Ha valaki nem ért valamihez, akkor nem kell vele foglalkoznia, ezt üzenem Karácsonynak! Meg azt, hogy egy fenékkel nem lehet több lovat megülni.”

A szakértelem hiányára is érkezett panasz Fotó: Metropol

Nyíri József: „Sokat ülök a dugóban és azt üzenem Karácsony Gergelynek, hogy ne akarjon miniszter lenni! Mert a városhoz se ért! A forgalmat így megzavarni… Ilyet nem lehet csinálni, hogy az egész belváros meghalt. Én viszont dolgozom, és a munkámhoz elengedhetetlen, hogy bejöjjek a belvárosba a kisbusszal.”

Az egész belváros meghalt Fotó: Metropol

Nagy László: „Nekem ez a szervezetlen közlekedés, a dugóban ücsörgés üzemanyagban három teli tank a kettő helyett, jobb esetben! Itt kell járnom gyakran a körúton a munkám miatt, és próbáltam kikerülni a dugót, de lehetetlen. Ez iszonyat nagy szívás! Karácsony Gergelynek meg azt üzenem, hogy gondolja át jobban a lépéseit, mert ez így abszurd! A hetedik kerületi piactól egy óra alatt sikerült eljutnom a Dohány utcába.”

Az áruszállítást is megnehezítik a nagykörúti dugók Fotó: Metropol

Dániel: „Hogy mit gondolok és mit üzenek? Az nem tűr nyomdafestéket sajnos! Felháborító. Egész nap a VI., a VII., a VIII. és az V. kerületben rohangálok, mert egy cégnek intézem az ügyeit. Azt üzenem Karácsonynak, hogy keressen egy másik elfoglaltságot magának! Amit még mondanék, azt inkább nem mondom, úgysem írhatják le.”

Cégügyek intézése sem könnyű Fotó: Metropol

Mészáros László: „Karácsony Gergelynek? Hát, én az ő helyében nem akarnék miniszter lenni, tegye rendbe ezt a fővárost!

Volt, aki a város rendbetételét javasolta a főpolgármesternek Fotó: Metropol

Tibor: „Inkább meg se mondanám, mit üzenek. Hát nézze, szemétben úszik ez a város, amióta ő a főpolgármester. Ennyi!

László:Karácsony Gergelynek? Hát csúnyát nem szabad mondani, ugye? Tüntesse el a biciklisávokat mindenféleképpen, mert haladni nem lehet ebben a városban így. Azt sem értem, miért nem járhatnak a villamossínen a metrópótló buszok. A Blahánál egyenesen életveszély van!

Volt, akinek vissza kellett fognia magát, amikor a főpolgármester döntéseiről kérdeztük Fotó: Metropol

Lilla: „Hát ha én ezt most kimondanám, hogy hova menjen! Köszönöm, nem kérek belőle többet!”

Egyre több embernek elege van Karácsony Gergelyből Fotó: Metropol

Karácsony nem mondott igazat az adjunktusi fizetéséről

Karácsony Gergely kétszer annyit keresett adjunktusként 2008-ban, mint amennyiről a főpolgármester a múlt heti nyilatkozataiban beszélt – tudta meg a Magyar Nemzet. A lapunk birtokába jutott információk egyértelműen cáfolják Karácsony Gergely szavait. Egy múlt heti fórumon Karácsony Gergely azt állította a Mediaworks Hírcentrumának kérdésére, hogy nagyjából százezer forintot keresett. A Magyar Nemzet értesülései szerint ugyanis Karácsony Gergely adjunktusi fizetése már 2008-tól havi 218 ezer forint volt, vagyis több mint a duplája, mint amennyit a főpolgármester említett. Lezárult az Oktatási Hivatal átfogó vizsgálata, amelyben 32 oktató helyzetét tekintették át, s arra jutottak: Karácsonyt jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként a Budapesti Corvinus Egyetem, ugyanis hiányzott az ehhez szükséges nyelvvizsga és a doktorjelölti jogviszony.





Ezeket olvastad már?
Itt a titok: így lehet magasabb a nyugdíjad

Itt a titok: így lehet magasabb a nyugdíjad

Olyat tett egy férfi a 4-6-os villamoson, amit nagyon nem kellett volna – videó

Olyat tett egy férfi a 4-6-os villamoson, amit nagyon nem kellett volna – videó

Menczer Tamás: Már össze is gyűlt a 20 ezer aláírás az EP-választásokhoz

Menczer Tamás: Már össze is gyűlt a 20 ezer aláírás az EP-választásokhoz

Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás