RETRO RÁDIÓ

Brutális gyilkosság áldozata lett a külföldön dolgozó magyar nő





Németországban vállalt munkát Diána, holttestét Kaiserslauternben találták meg.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.02.10.
tragédia

Egy magyar bejárónő holttestére bukkantak a németországi Kaiserslauternben. Az asszonyt iratok nélkül, egy szakadt melegítőben találták meg, egyelőre a helyi rendőrség is tanácstalan, gőzerővel keresi Diána gyilkosát - tudta meg a Bors.

December 4-én veszett nyoma a 48 éves B. Diánának, aki eltűntként szerepelt a magyar rendőrség hivatalos honlapján is. Az ózdi asszony munka reményében utazott tavaly Németországba, egy ideig Münchenben, majd Stuttgartban próbálkozott, végül Kaiserslauternben talált munkát – a helyi sajtó szerint egy amerikai család bejárónőjeként.

Tavaly december 14-én egy nő holttestére bukkantak Kaiserslautern Staubörnchenstraße nevű utcájában. Az asszonyt meggyilkolták, de mivel nem voltak nála iratok, a rendőrség a kabátja és a tetoválása alapján kérte a lakosság segítségét a be­azonosításához. Mostanra kiderült: B. Diána az áldozat. A sajtó tudni véli, hogy az ügyben karácsony előtt letartóztattak valakit, a férfi azonban tagad, és a rendőrség azóta is keresi a tettest, vagy éppen a férfi tettestársait. Az asszony ismerőseit sokkolták a történtek.

Dia nagyon kedves nő volt, tisztességgel dolgozott, Németországba is azért ment ki. Nagyon remélem, hogy hamarosan meglesz az, aki ezt művelte vele, és a családja olyan végtisztességet adhat neki, amit megérdemel – mondta Diánáról az egyik ismerőse.

Az ügyben gőzerővel folyik a nyomozás, ugyanis rengeteg a kérdőjel. Először ápolónőként próbált Münchenben és Stuttgartban elhelyezkedni, azonban egészségügyi okok miatt végül nem tudta betölteni a pozícióit, továbbállt, ekkor kötött ki a környéken, ahol vélhetően egy amerikai család bejárónőjeként helyezkedett el. Nem sokkal később titokzatos körülmények között veszett nyoma.

– Szegény édesanyja Magyarországon él, és szinte azonnal bejelentette az eltűné­sét. Jó kapcsolatban voltak, Dia pedig min­den jel nélkül szívódott fel. Amikor a holt­testet megtalálták, nem voltak nála ira­tok, így a család egészen januárig reménykedett, hogy előkerül. Sajnos január el­ső hetében minden reményük odaveszett – mondta szomorúan a nő ismerőse.

A rendőrség most lehetséges szemtanúkat keres, ugyanis valószínű, hogy Diánát nem az utcában, hanem a környéken ölték meg, a testet pedig az esti vagy éjszakai órákban egy kukában, bevásárlókocsiban, talicskán vagy zsákba tekerve vonszolták a környékre. A rendőrség még egy külön nyomozócsoportot is felállított, hogy az ügy végére járhassanak.

– Kérünk bárkit, aki ebben az időszakban a környéken járt, jelezze, ha gyanús alakokat észlelt, vagy bármi olyat látott, aminek köze lehet a gyilkossághoz vagy a holttest szállításához – kérte a helyi rendőrség.

 





Ezeket olvastad már?
Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás