RETRO RÁDIÓ

„Nyílt titok, hogy korrupt az önkormányzat” – Ez a budapestiek véleménye a baloldal zuglói parkolási botrányáról - videó





Megkérdeztük a zuglóiakat, és kiderült: a helyiek szerint eddig is nyilvánvaló volt, hogy a kerületi parkolóórákba dobált pénz szocialista politikusok zsebébe vándorolt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.03.
XIV. kerület baloldali mutyi

Táskában mentek a milliók szocialista politikusok zsebébe: a hatóságok előtt tett vallomásokból most kiderült, hogy éveken át működött a parkolási korrupciós hálózat, ami több százmillió forintot juttatott magánzsebekbe. A vallomások szerint Karácsony Gergely zuglói polgármesterkedése idején érintett volt Tóth Csaba, Horváth Csaba, Molnár Zsolt, és Baja Ferenc neve is felmerült.

Szoci politikusok zsebébe ment a parkolópénz

Megkérdeztük a zuglóiakat a parkolási korrupciós botrányról és kiderült: nyílt titok volt Zuglóban, hogy Karácsony Gergely polgármestersége idején a kerületi parkolásból befolyt pénz több mint fele szocialista politikusok zsebébe vándorolt.

„Tudtuk. Természetesen mindenki lop. Egész Zugló, az egész főváros!” – ilyenek voltak a vélemények, amikor véletlenszerűen megállítottunk az utcán parkolni készülő autósokat. Pont, mint a filmekben: a baloldali városvezetők táskákban vették át a milliókat kávézókban, hotelekben...

A helyiek szerint Karácsony Gergely főpolgármester Budapest élén is ugyanazt folytatja, amit korábban a kerületben elkezdett.

Ottlétünkkor is éppen megbüntettek egy hölgyet /Fotó: Metropol/NZ

„Aki itt lakik, az tudja”

Miklósné: „Aki itt lakik, az tudja. Volt egy ismerősöm, aki járt hozzám és parkolt. Mindig panaszkodott, hogy 1 pillanatra nem hagyhatta ott a kocsit, mert rögtön bírságolták. Nem is kevés pénzzel és be kellett mennie az önkormányzatba fizetni. Ebből lehetett már sejteni, hogy itt valami nem tiszta. Az önkormányzat más területen is korrupt lehet. Önkormányzati a lakásom, és 500 ezer forinttal fizettem többet, amit nem kapok vissza. Tudtam igazolni a túlfizetést, elszedték a csekket és nem kaptam vissza. Úgyhogy a zuglói önkormányzat egy nagy nulla!”

Fotó: Metropol/NZ

„A kutya nem tesz ellene semmit”

Gyuszi: „Ez már nagyon régóta így megy, és a kutya nem tesz ellene semmit. Fel kellene lázadni mindenkinek, de itt úgysem lesz semmi. Ez a nép már rég elfogadta, ami itt működik.”

„Korrupció mindenhol”

Ildikó: „El nem lehet mondani, hogy Zuglóban mennyi mocskosságot láttam, amíg itt laktam. Önkormányzati lakásunk volt, egy csőtörés miatt felújítás volt az épületben. Egy hónapig elhúzták a pár négyzetméternyi helyreállító munkákat. Azután egyszer csak az ablakom alatt a vagyonkezelő egyik alkalmazottja azt beszélte meg a kisiparossal, hogy mennyit kér vissza zsebbe tőle. Kirohantam a lakásból és megkérdeztem, hogy nem szégyellik-e magukat? Mi itt kínlódunk hetek óta, és akkor itt tárgyalják meg még ezt is? De mindkettő csak a képembe röhögött.

Nincs az a pénz, amiért én itt élnék újra akár 5 percig is. Korrupció mindenhol.”

Fotó: Metropol

„Fogja és lenyúlja”

Gergő: „Ez köztudott! Mindenki tudja, hogy a Karácsony Gergely fogja és lenyúlja a pénzt!”

„Biztos nem oda került a pénz, ahová kellett volna”

József: „Karácsony itt kezdte, Zuglóban, és most Budapest. Hát totál káosz az egész. Biztosan nem oda került a pénz, ahová kellett volna. Bármerre járok, mert futárként dolgozom, mindenütt csak a káosz van. Nem tudom, hogy mit akar. Nagyon jó lenne, ha egyáltalán eltűnne a közéletből, mert nem oda való.”

Fotó: Metropol/NZ

„Itt mindenki lop”

Dénes: „Természetesen mindenki lop. Egész Zugló, az egész főváros. Csak sétáljon el a Várna utcába, ott megtud mindent!”

Fotó: Metropol

„Az éves parkolási díjjal is lenyúlták a helyieket”

Éva: „Még egyet hozzátennék ehhez: tavaly május végétől kellett volna fizetni az éves parkolási díjat, de itt ugyanúgy éves díjat kértek, holott ingyenes volt egészen májusig. Akkor mire kérték az egész éveset? Ez is disznóság!”

Fotó: Metropol/NZ

„El kell nyerjék a büntetésüket”

Ferenc: „Nyilvánvaló, hogy ki kell nyomozni a dolgot és el kell nyerjék a méltó büntetésüket. Teljesen egyértelmű. Minden normális ember így gondolja.”

Fotó: Metropol/NZ

Egy vallomás lebuktatta az egész korrupciós hálózatot

Ami eddig a zuglói utcákon szóbeszéd témája volt, most Fuzik Zsolt vallomásával már köztudottá is vált. Fuzik azon gyanúsítottak között van, akikre 2021 nyarán csapott le a NAV bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanújával. A hatóságok szerint társaival 19 milliárd forint értékben állítottak ki fiktív számlákat.

Övé a pályázat, ha zsebbe visszaadja a nyereséget

A Magyar Nemzethez eljutott vallomás szerint a zuglói parkolástendert Fuzik annak fejében nyerte el, ha visszaoszt pénzt a bevételből. Legalábbis ezt kérte tőle Horváth Csaba szocialista polgármester, akinek azután rendszeresen juttatott is apanázst.

Táskában mentek a milliók a szoci vezetőknek

Kiderült az is, hogy bár Horváth találta ki a „deal”-t, többen is érintettek voltak a „láncolatban”. Fuziknak ugyanis tejelnie kellett Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselőnek is, kettejüknek összesen 250 millió forintot fizetett ki a zuglói parkolási társaság vezetője. Tóthnak havi 10-15 milliót adott, amiből Horváth Csabát is kifizette Tóth, egyfajta hálapénz gyanánt. Ugyanakkor 2019-ben már Molnár Zsolt szocialista képviselő is becsatlakozott a vesztegetésbe, aki 40 milliót kért azért, hogy nyerő pozícióhoz juttassa Fuzik cégét egy, a főváros által kiírt közbeszerzésben, aminek tárgya a BKV informatikarendszerének üzemeltetése volt.





Ezeket olvastad már?
Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás