RETRO RÁDIÓ

Az idősek akkor menjenek vásárolni, amikor kevesen vannak!





Az Operatív törzs mai sajtótájékoztatóján fontos tanácsokat kaptunk.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.12.14.
járványhelyzet

A mai adatok szerint 3470 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 283 870 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 165 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 7130 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 82 546 fő, az aktív fertőzöttek száma 194 194 fő.

429 ezer tesztet végeztek

A tájékoztatót György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára kezdte, aki arról beszélt, hogy véget ért a célzott tesztelése a kormányhivatalokban, járási hivatalokban, kormányablakokban dolgozóknak. A tesztelés önkéntes és ingyenes volt. Korábban az oktatási intézményekben teszteltek. A három hét alatt több mint 429 ezer tesztelést végeztek el.

A harmadik héten végrehajtott tesztelés során 62 213 mintavétel volt, és ebből 1,97 százalék volt a pozitív tesztek aránya. A szociális intézményekben 2,32 százalékos volt a fertőzöttségi arány, míg az egészségügyben 1,99 százalékos volt a pozitív eredmények aránya a múlt héten. A kormányablakokban volt a legkevesebb.

„Azt láthatjuk, hogy a kormányablakokban volt a legkevesebb fertőzött, 1,29 százalék. Ez is bizonyítja, hogy megfelelőek voltak az itt bevezetett óvintézkedések” - utalt György István a bevezetett időpontfoglalásra, kihelyezett kézfertőtlenítőkre és a kötelező távolságtartásra az ügyfélfogadási irodákban.

Kerüljük a zsúfolt boltokat

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője beszámolója szerint még mindig nem csökken számottevően a kórházban kezelt koronavírussal fertőzöttek száma, ezért továbbra is az a cél, hogy lassítsuk a járvány terjedését, és őrizzük meg az egészségügy működését.

A szakember ezért azt kéri mindenkitől, kerüljék a zsúfolt boltokat, az idősek pedig akkor menjenek vásárolni, amikor kevesen vannak. A védelmi intézkedéseket pedig mindenki tartsa be.

2021-ben jön a vakcina

Galgóczi Ágnes elmondta, hogy több vakcinára is kötött megegyezést Magyarország, a jelenlegi állás szerint pedig 2021-ben megkezdődhet az oltás. Jelenleg Európában a Pfizer vakcina a legígéretesebb.

A hétvégén ennyien szegték meg a kijárási szabályokat

Kiss Róbert alezredes elmondta: 726 személlyel szemben intézkedtek a hétvégén a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt, 1083-an pedig a kijárási korlátozást szegték meg.

Február 1-ig tart az ellenőrzés

Kiss Róbert újságírói kérdésre elmondta: február 1-ig ellenőrzik az embereket a schengeni határokon. Aki külföldről érkezik, az vagy 10 napos hatósági házi karanténba kerül, vagy két negatív teszttel kell rendelkeznie.





Ezeket olvastad már?
Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás