Ezt nem hiszed el: egy üveg víz gyújtotta meg az autóülést





Kis híján leégett annak a férfinek az autója, aki a hűsítőnek szánt palackos vizet az autója anyósülésén felejtette.



Megosztás
Szerző: Katona Diána
Létrehozva: 2021.06.30.
Hihetetlen

Az már szerencsére a többségben tudatosult, hogy élőlényt a meleg autóban hagyni felelőtlenség, de sokan még csak nem is sejtik, hogy bizonyos tárgyak az autóban felejtve kimondottan veszélyesek lehetnek. Az egyik olvasónk mesélte el hitetlenkedve a saját történetét, ahogy elkezdett füstölni az autójának ülése, majd ki is gyulladt. Az ok: véletlenül egy üveg vizet hagyott az anyósülésen.

Vágó Mihály képe a vízről, ami majdnem felgyújtotta az autóját (olvasói fotó)

A Metropolnak bővebben is mesélt a tanulságos történetről:

„Van egy kertem, ahova kimentem, hogy elvégezzem a kinti munkákat. A vizet a nagy sietségben csak bedobtam a kocsiba, és jól ott is felejtettem, amikor kiszálltam autómból. Lett is baj majdnem! A víz nagyítóként működött, és majdnem felgyújtotta az autót!” - idézte fel el Vágó Mihály a „meleg” helyzetet.

Azért is volt meglepő, mert direkt fa alá álltam, sőt a szélvédőre még fóliát is tettem a nap sugarai ellen. Azonban nem gondoltam bele abba, hogyan halad majd a nap az égbolton” - mesélte a jászberényi férfi, aki az autója közelében dolgozott, ezért a jármű rádiójából zenét hallgatott, emiatt letekerte az anyósülés ablakát. A lehúzott ablakon keresztül egyre jobban a sütötte a nap a vizesüveget.

Nagyon nagy szerencsém volt, hogy még időben megláttam” - mondta borzongva férfi, akinek egyszer csak az tűnt fel, hogy az autója környékéről füst száll fel, majd amikor odasétált, észrevette, hogy az üveg és az ülés közül szivárog a füst. Végül a „kutyaharapást szőrével” elvet követve magával az üveg vízzel oltotta el az ülésén izzó parazsat. Mihály szeretné, ha mindez tanulságul szolgálna másnak is, ezért mesélte el a Metropolnak a történetet.

Az autó ülése az incidens után (olvasói fotó)

Felrobbant a szódásüveg

Nem mindenki volt olyan szerencsés, mint Mihály. Évekkel ezelőtt hasonló baleset áldozata lett Kovács Zsuzsanna is, csak ő nem úszta meg a kocsi nagyobb sérülése nélkül.

- Én szódás palackot felejtettem az első ülésen, és a műanyagflakon szabályosan átrobbant a szélvédőn. Mi töltetjük a szódát, kemény műanyag - mesélte Zsuzsanna, aki alaposan megdöbbent, hiszen még csak nem is nyáron történt az eset. - A legszebb, hogy május 1-jén történt, még ekkora hőség sem volt, egyszerűen csak odasütött az autóra a nap.

Zsuzsanna képe a szódásflakonról, ami lyukat fúrt a szélvédőjébe (olvasói fotó)

Berobbant kézfertőtlenítő

Még tavaly nyáron a XI. kerületben hevült fel egy alkoholos gél a napon, lángba borítva az Audit. Szerencsére az autóban ekkor nem tartózkodott senki, de a kocsi teljesen a tűz martaléka lett.

„Még mindig ráz a hideg, ha eszembe jut, mi történt volna, ha a férjemmel mi is épp bent ülünk. A járvány kitörésekor tettük a fertőtlenítőt az autóba, mint sokan mások, most viszont könyörgök mindenkinek, esze ágába se jusson követni ezt a példát” - nyilatkozta akkor a Blikknek Szilvia.

Megperzselt ruha

Mihály posztja alatt több különleges történetet is elmeséltek a kommentelők. Ilyen volt az is, amikor a nap sugarai egy ruhadarabot tettek tönkre.

„Én is jártam így egyszer, csak nem autóval. Lelátón ültem, sütött a nap, ásványvíz volt az ölemben. Egyszer érzem, hogy valami „szúrja” a hasam. Egy lyukat égetett a nap a palackon keresztül az aláöltöző felsőmön (ami rugalmas, műszálas anyagból volt) és a bőröm is megpirult egy kicsit” - írta a pórul járt hölgy.

Bombaként működő öngyújtók

„Igen! Oda kell figyelni, nekem egyszer egy öngyújtó robbant föl. Szerintem baromi nagy szerencsém volt, hogy nem lett az autóból egy halom hamu” - mesélte el a történet alatt Mihály egyik ismerőse.

Én is az öngyújtómat felejtettem az autóban, felrobbant, de szerencsére baj nem történt” - erősítette meg egy másik hozzászóló, aki ugyancsak kevés híján úszta meg a katasztrófát.





Ezeket olvastad már?
Elborzadtak a vásárlók attól, ami a Lidl parkolójában történt - azonnal rendőrért kiáltottak

Elborzadtak a vásárlók attól, ami a Lidl parkolójában történt - azonnal rendőrért kiáltottak

Visszatér a forró nyár: ilyen idővel búcsúzik az április

Visszatér a forró nyár: ilyen idővel búcsúzik az április

„A gyerekemmel akarok lenni” – zokogta a fiát gyászoló édesanya, majd megtörtént a dráma

„A gyerekemmel akarok lenni” – zokogta a fiát gyászoló édesanya, majd megtörtént a dráma

Ekkora árzuhanás várható a hazai benzinkutakon - a kormány nem engedi elszabadulni az árakat

Ekkora árzuhanás várható a hazai benzinkutakon - a kormány nem engedi elszabadulni az árakat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás