RETRO RÁDIÓ

Horror az autóban! Felrobbant a kézfertőtlenítő Budapesten





Bár még a Katasztrófavédelem is készített egy figyelem felkeltő kisfilmet, arról, hogy mennyire veszélyes a kézfertőtlenítőt az autóban tartani, előfordulhat, hogy a tubus mégis ottfelejtődik.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.08.25.
XI. kerület dráma koronavírus rendőrség robbanás kézfertőtlenítő

Ez történt egy XI. kerületben parkoló kocsiban is, aminek a vége robbanás lett.

Az alkoholos gél felhevült a napon, lángba borítva az Audit. Isteni szerencse, hogy budapesti család épp nem tartózkodott a járműben, ám a kocsinak egy életre búcsút inthetnek egy 800 forintos folyadék miatt - írja a Blikk, aminek a pórul járt család elmesélte, pontosan mi is történt.

– Még mindig ráz a hideg, ha eszembe jut, mi történt volna, ha a férjemmel mi is épp bent ülünk. A járvány kitörésekor tettük a fertőtlenítőt az autóba, mint sokan mások, most viszont könyörgök mindenkinek, esze ágába se jusson követni ezt a példát – mondta Szilvia, aki pár perccel azután, hogy leparkolt a XI. kerületben, hogy férjével bevásároljon, kiabálásra lett figyelmes.

Kézfertőtlenítő Fotó: Archív

– Valaki ordított, a kék Audi tulajdonosát keresték. Amint leesett, hogy rólunk lehet szó, azonnal sprinteltünk a parkolóba. A kocsi már füstölt, hívtuk a tűzoltókat, akik gyorsan megérkeztek. Profi munkát végeztek, de mire ki tudták nyitni az ajtót, a hő hatására a bal oldal teljesen kiégett. Az első kérdésük az volt, tartottunk-e a kocsiban kézfertőtlenítőt! Aztán az egyik berendezésük ki is mutatta, hogy a tűzfészek ott volt, ahol a gél pihent a kocsiban. Végül autómentőt kellett hívnunk – folytatta a drámai történetet Szilvia, aki a sors fintorának tartja, hogy pont velük történik ilyen baleset, akik a járványveszély alatt minden létező szabályt betartottak.

Az asszony férjének régi álma volt egy Audi A6-os, kártérítésre azonban nem számíthatnak, hiszen a majd húszéves kocsira cascót sem kötöttek, a kötelező biztosítás pedig ilyen rendkívüli esetben nem fizet.

Az esethez kiérkező Bognár Lénárd egy autómentéssel foglalkozó céget vezet. Mint mondta, nem lepődött meg, amikor kiderült, mi okozta a bajt.

– Pár hete volt egy hasonló eset, ott egy férfi autóját kellett pont ugyanezen ok miatt elszállítanunk. Ott is komoly kár keletkezett, egy ilyen robbanás az egész autót tönkreteheti – vélekedett Bodnár.





Ezeket olvastad már?
Újabb benzinárstop jöhet? A kormány vizsgálja a benzinárat

Újabb benzinárstop jöhet? A kormány vizsgálja a benzinárat

Krausz Ferenc Nobel-díjas tudósunk is kitöltötte a Zöld-párbeszéd kérdőívet

Krausz Ferenc Nobel-díjas tudósunk is kitöltötte a Zöld-párbeszéd kérdőívet

Magyarországra érkezik a latin filmsztár, nem akárhol látható

Magyarországra érkezik a latin filmsztár, nem akárhol látható

Elege lehetett a kutyakakiból egy újbudai lakónak, sajátos módszert vethetett be a négylábúak ellen

Elege lehetett a kutyakakiból egy újbudai lakónak, sajátos módszert vethetett be a négylábúak ellen

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás