Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádiónak adott interjújában elmondta, hogy jövő hétfőtől indul a bölcsődék, óvodák és az általános iskolák, valamint az egészségügyi intézmények tesztelése, valamint munkába álltak a tesztbuszok is.

Megjegyezte, hogy a gyorstesztekkel kapcsolatban neki is vannak kétségei. A tömeges tesztelést azért rendelték el, mert ezt kérték tőlük, így jobban érzik magukat az érintettek. Komoly logisztikai feladat megszervezni, hogy a legkisebb településen is legyen tesztelés, „de készen állunk erre”. A feladat elvégzésében kétezer egyetemista vesz részt – mondta.
Orbán Viktor úgy vélekedett, hogy ez egy gyakorlat a tömeges oltásra, amit ugyanúgy le kell majd vezényelni, ha megérkezik a vakcina.

Mindenkinek kérem a segítségét, hogy a tömeges tesztelést jól végezzük el. Ez egy gyakorlat, hamarosan az átoltást ugyanígy kell levezényelnünk„ – mondta a miniszterelnök.

A miniszterelnök azt mondta: nagy valószínűséggel elég lesz az a 12 millió adag vakcina, amelyet a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében lekötött a kormány. Még nem lehet tudni, mikor áll majd rendelkezésre az oltóanyag, de többen inkább a tavasz végére ígérik – fűzte hozzá.

Mindenkinek kérem a segítségét, hogy a tömeges tesztelést jól végezzük el. Ez egy gyakorlat, hamarosan az átoltást ugyanígy kell levezényelnünk.

Posted by Magyarország Kormánya on Friday, November 20, 2020