Átadták a Semmelweis Egyetem megújult étkezdéjét

Ünnepélyes keretek között adták át a Semmelweis Egyetem Belső Klinikai Tömbjében az Alma Mater nevű büfét, amely február végétől étteremként is működik majd. Az egyetem étkeztetését 2024-ben a GasztVitál cégcsoport vette át, amely kedvezményes dolgozói menüvel, à la carte kínálattal és kiszállítással biztosít minőségi szolgáltatást.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2025.02.14.
Módosítva: 2025.02.14.
Semmelweis Egyetem büfé megnyitó

Ünnepélyes keretek között nyitották meg a Semmelweis Egyetem Belső Klinikai Tömbjének felújított étkezdéjében az Alma Mater nevű büfét. Az egység kezdetben büféként működik, február végétől pedig étteremrésszel is várja az egyetem dolgozóit, hallgatóit és a klinikák ellátottjait. A Semmelweis élelmezését 2024-ben a GasztVitál csoport vette át, azzal a céllal, hogy megújítsa a szolgáltatást: több helyszínen biztosítanak minőségi ellátást, kedvezményes dolgozói menüt, à la carte étkezést és rendeléses kiszállítást.

Fotó: Semmelweis.hu

A Semmelweis Egyetem kiválóságát évszázados tradíciók alapozzák meg, legnagyobb erőssége pedig mai napig is a humán erőforrása, melynek köszönhetően mára az egyetem a világrangsorokban vezető helyen áll. A továbbiakban is mindent meg kell tenni azért, hogy a lehető legjobb körülmények közt láthassák el feladataikat az itt dolgozók, ennek része az étkeztetés színvonalas megszervezése is

 – emelte ki a megnyitón dr. Merkely Béla. 

A rektor elmondta, hogy a dolgozóielégedettség-mérés eredményei alapján tavaly szolgáltatót váltottak és megújították a Belső Klinikai Tömb éttermét. 

Reményeik szerint minden igénynek megfelel majd a szolgáltatás, a munkatársaknak kedvezményes árú menüt és kiszállítást is biztosítanak. Emellett az egység a betegek, hozzátartozóik és a látogatók számára is nyitva áll.

Fotó: Semmelweis.hu

A szolgáltató GasztVitál cégcsoport működteti a Balassa utcai főzőkonyhát és éttermet, a Pető András Kar (PAK) éttermét, valamint az Elméleti Orvostudományi Központ (EOK) büféjét. Jelenleg átlagosan 2 ezer adag ételt készítenek naponta betegeink részére és mintegy ezer kollégánk ebédjét biztosítják, ez a szám pedig a jövőben csak növekedni fog

– hangsúlyozta dr. Merkely Béla.

Az étkezés a napnak azon eseménye, amikor letesszük a munkát, magunkra figyelünk, feltöltődünk, és ehhez fontos, hogy közben barátságos környezetben finom ételeket tudjunk magunkhoz venni

 – mondta dr. Pavlik Lívia. 

Fotó: Semmelweis.hu

A Semmelweis Egyetem kancellárja rámutatott, a GasztVitál cégcsoport ígérete szerint magasan képzett, nagy tapasztalatú szakemberekkel elkötelezettek abban, hogy az ellátott intézményekben minőségi és egészséges közétkeztetés valósuljon meg.

A legkorszerűbb konyhatechnológiai berendezésekkel és eszközökkel felszerelt, higiénikus főző- és tálalókonyhát alakítottunk ki, és barátságos, képzett konyhai személyzet várja majd a vendégeket. Egy ilyen egység munkájának leghűségesebb tükörképe a fogyasztói elégedettség, így alkalmunk lesz visszajelezni, hogy finom, elegendő és változatos-e az Alma Mater kínálata 

– fűzte hozzá a kancellár.

Ezután köszönetet mondott kollégáinak, Mészáros Istvánnak, a Műszaki Főigazgatóság főigazgatójának, valamint Ürögi Zsoltnak, a Szolgáltatási Igazgatóság igazgatójának, akik közreműködtek az új, igényes környezet kialakításában. Demeter László ügyvezető bemutatta az üzemeltető GasztVitál cégcsoportot, amely családi vállalkozásból fejlődött ki, és ma már egy multinacionális vállalat mintájára működik. 

Fotó: Semmelweis.hu

Több mint 2300 munkavállalót foglalkoztatnak, naponta 80 ezer adag ebédet és összesen 170 ezer adag ételt szolgálnak fel.

Hangsúlyozta, hogy a GasztVitál országos lefedettséggel működik: a betegélelmezés területére 2023-ban a gyulai kórházban léptek be, 2024 márciusától pedig a Semmelweis Egyetem dolgozói és betegétkeztetését is ellátják.

Találkozva a Semmelweis Egyetem minőségi elvárásaival és azzal a hozzáadott értékkel, amit a GasztVitál csoport tud nyújtani, egy jó hírű betegélelmezést tudunk biztosítani az egyetemnek, amelyhez a dolgozóknak kínált nagyon jó, kedvezményes étkeztetés kapcsolódik. A cégnél ezt úgy hívjuk, hogy Semmelweis-modell, és ezt a modellt szeretnénk tovább vinni a jövőben, akár más üzleti tevékenységeinkben is

– mutatta be munkájukat Demeter László ügyvezető.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás