Ez a furcsa szokás nagyon megosztotta az embereket.
Egy nő hatalmas vitát robbantott ki a közösségi médiában azzal, hogy bevallotta, hagyja a kutyájának, hogy felfedezze a konyhapultot, miközben az ételt készítik.
Míg egyesek szerint „undorító” és „gusztustalan” beengedni a háziállatokat a konyhába, amikor étel van a pultokon, mivel a szőrük vagy a nyáluk könnyen bekerülhet az ételbe, addig mások nem értik, mi a probléma ezzel.
Az Instagramon görgetve egy olyan posztra bukkantam, ahol valaki pitét süt a kutyájának. Az eb a munkalapra támaszkodott, morzsákat evett és tisztogatta az eszközöket. A kutya nem csinált rendetlenséget, és nem evett semmit, amit a gazdája nem célzottan kínált neki. Azt gondoltam, hogy ez szuper aranyos; aztán elolvastam a kommenteket. Úgy tűnt, hogy az egyetértés az volt, hogy a poszt „gusztustalan” és „undorító”. Hogy a kutyáknak soha nem szabadna megnyalni semmilyen evőeszközt, tálat vagy munkalapot, amit az emberek használnak
- olvasható a Redditen közzétett posztban.
A nő elárulta, hogy a kutyájával megosztja az ágyát éjszaka - és megengedi neki, hogy a tányérjából vagy az evőeszközéről egyen, amikor befejezte az étkezést. De miután látta az emberek reakcióját az Instagram-posztra, elkezdte megkérdőjelezni azt, hogy ez helyes döntés lenne.
„Én nem engedném a kutyámat a pultra/asztalra. És nem hagyom, hogy megnyalja az eszközöket (kivéve a mogyoróvajas kanalakat), tányérokat, tálakat stb. De leginkább azért, mert nem akarom, hogy azt higgye, hogy a tányéromból kap enni. Jelenleg le tudok tenni egy steaket a dohányzóasztalomra - a kutyám fejmagasságában -, és félelem nélkül ott tudom hagyni. Szeretem, hogy nem kell aggódnom emiatt” - magyarázta az egyik hozzászóló.
A Kékkereszt, egészségügyi szervezet arra kéri a gazdikat, hogy főzés közben tartsák távol a háziállataikat a konyhától - de inkább biztonsági okokból, mintsem élelmiszer-higiéniai indokok miatt, hiszen az ételkészítés közben kifröccsenő olaj súlyos sérüléseket okozhatnak az állatnak - írja a Mirror.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre