Telefonját próbálta megmenteni; beszorult a sziklák közé

Elejtett telefonját próbálta kimenteni a sziklák közül, mikor ő maga is becsúszott fejjel előre egy 3 méter mély résbe. A bajba esett nőt barátainak ott kellett hagyni egy időre, míg segítséget hívnak, mert nem volt térerő a környéken.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.10.26.
szikla Laguna telefon mentő

A nő a barátaival sétált egy magánbirtokon Laguna-ban, egy vidéki városban, körülbelül 120 kilométerre Sydney-től, amikor leejtette a telefonját. Annak érdekében, hogy visszaszerezze, lassan egy kis mélyedésbe próbált bemászni, azonban megcsúszott és arccal előre beszorult egy 3 méteres résbe két nagy szikla közé. Olyan mélyre került, hogy barátai nem tudták kihúzni és térerő hiányában el kellett hagyniuk a területet, hogy segítséget tudjanak hívni.

Aggódtak amiatt, hogy sokáig fejjel lefelé van, így végtagjaira eső túlnyomás és a nem megfelelő vérkeringés miatt esetleg maradandó sérüléseket szenvedhet.
Aggódtak amiatt, hogy sokáig fejjel lefelé van, emiatt a végtagjaira eső túlnyomás és a nem megfelelő vérkeringés miatt esetleg maradandó sérüléseket szenvedhet Fotó: NSW Ambulance

Az NSW Mentőszolgálat egyik mentőse, Peter Watts azt nyilatkozta a CNN-nek, hogy a helyszínre érve csak a nő lábát látták a sziklák közötti 10 centiméteres résben. A terület, ahol beragadt, körülbelül 50 méterre volt egy bozótos területenn, amely még terepjárókkal sem volt megközelíthető.

Az első gondolatom az volt, hogyan hozzuk ki innen? Mert én ilyen esettel még nem találkoztam. A mentési tréningünkön kitértünk néhány árokból mentésre, zárt térben történő mentésre és függőleges mentésre, ez az eset egyfajta egyvelege volt ezeknek a dolgoknak.

A következő hét órában a rendőrség, a mentők, a tűzoltóság és az önkéntes mentők dolgoztak a nő kiszabadításán. A mentők azt tanácsolták neki, hogy maradjon nyugodt és ne mozogjon, attól tartottak, hogy ha megmozdul, mélyebbre csúszhat a két szikla között. Hat nagy sziklát kellett eltávolítani, mielőtt a mentők elég közel tudtak jutni ahhoz, hogy elérjék a lábát. Az utolsó szikla eltávolítása után a nő testét kellett úgy mozgatni, hogy ki tudják szabadítani a kis résen keresztül, szerencsére csak kisebb horzsolásokkal került ki a helyzetből.

A hét órás mentőakció után a beszorult nőt kórházba szállították megfigyelésre, viszont telefonja továbbra is a sziklák között van.
A hét órás mentőakció után a beszorult nőt kórházba szállították megfigyelésre, viszont telefonja továbbra is a sziklák között van Fotó: NSW Ambulance

Az eset sokakat emlékeztet egy 2009-ben történt tragédiára, a Nutty Putty barlangban lévő esetre, amikor a 26 éve John Jones tragikusan életét vesztette egy barlangba szorulva.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás