Iskolához riasztották a tűzoltókat Piliscsabán: megdöbbentő, mit csináltak a gyerekek

A bejelentő azt hitte, hogy gazt vagy hulladékot égetnek, de kiderült, hogy nem erről van szó. Az iskolások átszellemülve a „parázson járást” gyakorolták.



Megosztás
Szerző: M. N.
Létrehozva: 2024.10.02. 15:45
Módosítva: 2024.10.02. 16:13
gyerek parázson Piliscsaba

Ilyet is csak a filmekben látni – Piliscsabán, a Gárdonyi Géza utcában egy magánterületre riasztották néhány napja a Piliscsabai Önkéntes Tűzoltóság tagjait. A bejelentő elmondta, hogy azt látja: valami ég. A tűzoltók perceken belül a helyszínre értek, ahol elég nagy meglepetés várta őket. Körülbelül negyven iskolás. 

gyerekek, parázs
A gyerekek a parázson járást gyakorolták Fotó: Piliscsabai Önkéntes Tűzoltóság

Úgy kaptuk a bejelentést, hogy látják, hogy valami ég, de nem tudták megmondani, hogy mi lehet az

– kezdte lapunknak a tűzoltóság parancsnoka, Veréb Zoltán. 

Mivel elég hosszú a Gárdonyi utca, ezért kértünk egy kis pontosítást, hogy merre keressük a helyszínt. Kiderült, hogy egy magánterületre kell mennünk. Amikor odaértünk, akkor derült ki, hogy az egy iskola. Bementünk és ez az elég nagy meglepetés várt minket. Legalább negyven diák átszellemülve a »parázson járást« játszotta.

A parancsnok elmondása szerint ez nem tilos cselekmény, ha mindezt megfelelő tűzvédelem mellett gyakorolják. 

Ők is és mi is meglepődtünk

– meséli tovább.  

Azt mondták, hogy bejelentették a parázson járást, de ezek szerint rossz helyre, ugyanis nem jutott el hozzánk. Szerencsére gondoltak a tűzveszélyre, így már odakészítették a parázs mellé a slagot. Elmondtam nekik, hogy legközelebb szóljanak előre nekünk is, hogy megelőzzük a bajt. Természetesen nem tettük tönkre a bulit, játszhattak tovább, de megadtam a számomat nekik, hogy gyorsan el tudjanak érni.

 

parázs, gyerek
A tűzoltókat nem először hívták parázson járás miatt Fotó: Piliscsabai Önkéntes Tűzoltóság

A diákok a parázson járást követően eloltották az izzó szenet és felhívták a parancsnokot. 

Korrektek voltak, a buli végeztével rámtelefonáltak és elmondták, hogy teljesen eláztatták azt a területet, ahol korábban a parázs volt. Így nem történt baj. Azt kell hogy mondjam, hogy ez a játék nem újdonság nekünk, megdöbbentő, de innen Piliscsabáról máshonnan is kaptunk már értesítést, hogy ezt fogják játszani…

– zárta a parancsnok. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás