Korrupció Óbudán: börtönből vezetik a várost, de aki szabadlábon van, azt is gazdasági visszaéléssel vádolták

Díszes társaság működteti Óbudát. Kiss László és Czeglédy börtönből irányítja például a korábban szintén gazdasági visszaéléssel vádolt alpolgármestert. A korrupció Óbudán nem számít, sem a helyiek érdekei?



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.10.10. 18:07
Óbuda Czeglédy Gergő Béres András Kiss László korrupció

Miután nem mond le, Kiss László, Óbuda polgármestere az előzetes letartóztatásban is megkapja 1,3 milliós polgármesteri fizetését, így onnan irányítja Óbuda működését. Igaz, ez rajta kívül senkinek sem jó, az alpolgármesterek például a Fidesz-KDNP frakciója szerint egymás közt lökdösik a lakossági ügyeket, az önkormányzat pedig a valóságban nem működik - miközben a korrupció Óbudán úgy tűnik, nem számít... A korrupcióról elhíresült kerület működése gengszterfilmnek is jó lenne, hiszen előzetesből levelezget a dékás polgármester – ahol "vele pihen" Czeglédy is –, a kínosan feszengő testület pedig titkosan megszavazza például Béres Andrást régi-új alpolgármesternek, aki átérzi a helyzetet, miután maga is volt előzetesben korábban, gazdasági visszaélés gyanúja miatt...

korrupció Óbudán
Korrupció Óbudán:  16 gyanúsítottja van az ügynek, közöttük Czeglédy Gergő alpolgármester és Kiss László polgármester / Fotó: Facebook

Mint megírtuk, bizarr módon alakult meg Óbuda új testülete: Kiss László dékás polgármester a börtönben tette le "ünnepélyes" esküjét, ahogyan a kerületet is szó szerint a hűvösről vezeti. Az alakuló ülést is előzetesből "vezette", ahonnan mártírkodó levelét még saját szövetséges képviselői is feszengve, szemlesütve fogadták az ülésen. A baloldal képviselői ezek után titkos szavazással megválasztották a börtönben lévő Kiss László négy alpolgármesterét, köztük Béres Andrást is. Aztán csont nélkül megszavaztak  két olyan tanácsnoki pozíciót is, amelynek kedvezményezettjei: Turgonyi Dániel Absolon (Momentum), és Nagy Richárd György (DK), ők pedig mindenféle felelősség és számonkérhetőség nélkül fogják megkapni az alpolgármesterekéhez hasonló 1 millió forintos havi fizetésüket, de van itt még más is, a Fidesz-KDNP óbudai frakciójának meglátása szerint.

Korrupció Óbudán: A börtönben lévő Czeglédy végkielégítést kapott

A helyi fideszes képviselők véleményezték az alakuló ülést és a kialakult helyzetet.

Láthatóan a baloldalon továbbra is kizárólag a posztok osztogatásával és egymás kifizetésével vannak elfoglalva, nem az önkormányzat működtetésével. Mindezeken felül az 5 éven keresztül a korrupt polgármesternek falazó képviselők megszavaztak a volt alpolgármestereknek 3 havi plusz juttatást is „jutalomként”, pedig láthatóan nem végezték megfelelően a munkájukat

– írták összefoglalójukban az alakuló ülésen történtekről. 

Börtön után: átláthatóságért felelős alpolgármesteri szék

Óbuda régi-új politikusa és alpolgármestere több százmillió forintos adócsalás és adóelkerülés vétségének gyanúja miatt ült fél évet 2001-ben előzetes letartóztatásban. A Magyar Hírlap írta meg korábban, hogy Béres kilenc cégben volt tulajdonos, részvényes, igazgatósági tag, ügyvezető. Béres 2010-ben megszüntette üzleti tevékenységét, akkor, amikor LMP-s jelöltként bekerült a III. kerületi önkormányzatba. A zöld pártot hátrahagyva az Együtt-tel szövetséges Párbeszéd Magyarországért pártban "ejtőernyőzött" át, az önkormányzati választáson pedig az MSZP és a DK közös polgármesterjelöltje is volt. Azt már a Pesti Srácok írta meg, hogy a 2014-es OPTEN Cégtár adatai szerint, Béres érdekeltségeibe egy offshore hátterű vállalkozás is tartozhatott. A Liechtensteinben bejegyzett Mercurius Electronics AG-ról volt szó, amely cég egy magyar vállalkozásban, a Mercurius Invest Holding Kft.-ben is megjelent tulajdonosként. Ennek a magyar leányvállalatnak volt Béres az ügyvezetője. A hazai társaság ellen addig tizenhárom (!!!) végrehajtás indult. Béres mindent tagadott, végül nem ítélték el.

Az alpolgármesterek csak ide-oda tologatják a lakossági ügyeket

Nem működik az önkormányzat, a lakossági ügyek sem haladnak.Ezt az óbudai lakosok többsége a saját bőrén tapasztalja. Többen demonstráltak is amiatt, hogy mondjon le Kiss és Czeglédy és legyen új választás. Kiss azonban nem mondott le, ahogyan korábbi alpolgármestere sem. A kerület döcög, legutóbb például attól volt hangos a városész, hogy a Római-parton élőket alig támogatták az árvízi védekezésben. Sem homokzsákot, sem más segítséget nem kaptak, mindössze kiszúrták a szemüket 200 darab üres zsákkal, amiért még el is kellett menniük. Mint a Metropolnak korábban véleményezte a lakosság az ügyet: 

"Börtönből nem lehet irányítani egy kerületet!". 

A helyi fideszesek szerint sem működik megfelelően az önkormányzat és annak szervei. Mint mondták: 

Az alpolgármesterek továbbra sem kívánnak felelősséget vállalni semmiért, egymás között tologatják az ügyeket és a döntéseket.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás