A tudósok is csak hüledeztek: új szervet fedeztek fel az emberi testben

Prosztatarák kutatása közben találtak rá erre.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.10.08. 12:30
Módosítva: 2024.10.08. 12:37
felfedezés szerv tudósok emberi test kutatás

Nem titok, hogy az emberi test régóta a tudományos kutatások izgalmas témája, de ha arról van szó, hogy mi alkot minket, akkor valószínűleg azt gondolhatnád, hogy mostanra már foglalkoztunk a témával eleget.

Kutatás kutató felfedezés vizsgálat
Döbbenetes, mire bukkantak a kutatók Fotó: Pexels

A szakemberek már éveken át tanulmányozzák, mi van az emberi testben. Így meglepő, hogy a tudósok a közel múltban egy teljesen új szervet fedeztek fel. 

A hollandiai tudósok éppen a prosztatarákot vizsgálta, amikor rábukkantak a titokzatos szervre. Emiatt sokan azt gondolhatnák, hogy ez az új dolog odalent keresendő. Ám a szerv valójában közvetlenül az arc alatt található. A szkennelések elemzésekor a csapat észrevette, hogy a fejen belül két terület világít.

A kép azt jelezte, hogy az érintett területen egy sor nyálmirigy van elrejtve. Amikor sikerült lenyomozniuk a szervet, a csapat a fülbemászó „tubarialis nyálmirigy” nevet adta neki. Ezek abban a zugban helyezkednek el, ahol az orrüreg és a torok találkozik, arra szolgálnak, hogy „nedvességet adjanak a toroknak az orr és a száj mögötti területén”.

Dr. Wouter Vogel, a Holland Rákkutató Intézet sugáronkológusa elmondta, hogy a mirigyek valószínűleg azért maradtak ilyen sokáig észrevétlenek, mert „nagyon érzékeny képalkotásra” van szükség a felfedezésükhöz. Ráadásul „nem is nagyon hozzáférhetőek” - írja az Unilad.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás