Tudtad, hogy a H-vitamin a legtutibb stresszoldó? Jobb, mint a csoki – és korlátlanul hozzáférsz!





A Tolner házaspár esküszik a H-vitaminra, és mindenkinek jó szívvel ajánlja!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2023.11.04.
Hvitamin Kopp-Skrabski-díj Jó emberek Oscar-díj Tolner Pozsonyi Gabriella Tolner Péter

Tolner Péter, a Hvitamin alapítója és vezetője, felesége: Tolner-Pozsonyi Gabriella ebben segítője, valamint az Eleos oktatási szervezet ügyvezetője és oktatója, szupervizor, DISC tréner, gyászfeldolgozás módszer specialista. A házaspárt idén jelölték a Kopp-Skrabski-díjra, ennek apropóján kérdeztük őket, már csak abból a kíváncsiságból fakadóan is, hogy fi fán terem az a Hvitamin, és mi a csudára jó?

Tolner Péter és Tolner Pozsonyi Gabriella - A házaspár esküszik a Hvitaminra! Fotó: Fodor Erika

-Mi az a H vitamin és mire jó? Kinek ajánljátok ezt a recept nélkül , ingyen kapható immunerősítőt?

A H, mint hála vitamin napi szedésére, vagyis a rendszeres hálaadásra olyan nagy szüksége van a léleknek, mint a testnek a vitaminokra. A hála segít a nehéz helyzetekben, a megpróbáltatások között túlélni. A pozitív, hálás szemlélet jó hatással van a mentális és fizikai egészségünkre is. A hálaadás lehetővé teszi számunkra, hogy értékeljük a jelent, ez felerősíti a pozitív érzelmeket.

 

A hála mint fájdalomcsillapító

-Tapolyai Emőke közelmúltban tartott, Mi , nők 50 felett című előadás-sorozatában egyenesen azt hallottuk: a hála boldogsághormont szabadít fel: jobb, mint a csoki! Tudományos kutatások is alátámasztják, hogy 24 órás fájdalomcsillapítóként működik!

-A hálaadás blokkolja a mérgező, romboló hatású, negatív érzelmeket, mint például az irigység, a harag, a neheztelés, az önsajnálat. A kutatások szerint a hálaadás képes csökkenteni a depressziós időszakok gyakoriságát és időtartamát is. A hálás emberek jobban tűrik a stresszt, mivel átértékelik, átkeretezik a negatív életeseményeket, és ezáltal csökken a stressz és a tartós szorongás. A hálás embereknek magasabb az önbecsülése.

Skrabski Fruzsina, Tolner-Pozsonyi Gabriella, Tolner Péter és Skrabski Luca a "Jó emberek Oscar-átadon" Fotó: Fodor Erika

-Ma már a naptárban is külön napja is van a lelki egészségnek. Ti miért és mikor kezdtetek el hivatás-szerűen foglalkozni ezzel? 

-10 éve kezdtük el a közös szolgálatunkat. Saját életünk nehézségei irányítottak minket a lelki egészség felé, hiszen a nehézségekkel való megküzdés, a lelki egészséghez tartozó képességek fejleszthetőek, tanulhatóak, és gyakorlással elsajátíthatóak. Szeretnénk továbbadni azt a sok áldást, amiben részesülünk. Áldásként fogjuk fel, hogy házasok lehetünk, hogy van otthonunk, hogy olyan munkánk lehet, amit szeretünk, hasznos az emberek számára, és szenvedéllyel tudjuk végezni. Hálásak vagyunk.

 

"Kamatoztatjuk a kapott ajándékokat"

-Hogy lesz lelkigondozó szakember, sőt képzésvezető a történelem-német szakos pedagógusból? És egy informatikus miért kezd el mentális területen dolgozni másokért?

-A válasz az életünk kanyargós vonalában rejlik. 20 éve egyikünk sem gondolta volna, hogy ilyesmivel fogunk foglalkozni. De elhívást kaptunk erre a szolgálatra, amiben a kapott ajándékainkat kamatoztathatjuk, miközben mi magunk is fejlődünk, tanulunk.

Tolner házaspár (középen): Rendkívül felemelő érzés olyan emberek társaságában lenni, akik a társadalom „jól létéért" dolgoznak Fotó: Fodor Erika

- Hogyan élitek meg, hogy jelöltek titeket házaspáros kategóriában a Jó emberek Oscar-díjának nevezett Kopp-Skrabski-díjra

-Amikor találkoztunk Kopp Mária kutatási eredményeivel, a Hungarostudy anyagával, akkor még inkább tudatosodott bennünk az általunk végzett munka jelentősége. Hisszük, hogy kitartással és összefogással sokat tehetünk a társadalom lelki egészségi állapotának javításáért. Maga a jelölés óriási megtiszteltetés a számunkra, hiszen már komoly hagyományokkal rendelkezik ez a díj, és tiszteletre méltó emberek voltak a jelöltek és a korábbi díjazottak között. Rendkívül felemelő érzés olyan emberek társaságában lenni, akik a társadalom „jól létéért" dolgoznak. Másrészt a jelöléssel elismerést kaptunk, nagy bátorításnak éljük meg, hogy sokak szerint hasznos, jó dolgokkal foglalkozunk, jó ügyet szolgálunk, és érdemes ezt folytatni.

- A közeljövő tervei?

-Folytatjuk a szolgálatunkat. Szeretnénk a lelki egészségükért tenni is akaró embereket tovább segíteni útjukon workshopokkal, hálaadó programokkal, kirándulásokkal, közösségépítéssel, lelkigondozással.



 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás