Zöldítés józsefvárosi módra: budi a templom előtt

Zöldítés címén végeztek munkálatokat a józsefvárosi Kun utcában, de ebből egyelőre a templom előtt hagyott budi, munkagép és a rendetlenség maradt. A Kun utcában lakók kiakadtak.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.09.19. 07:30
Módosítva: 2024.09.19. 10:50
Szent Rita-templom kerítés Kun utca Pálovics Emese zöldítés

A zöldítés címén végzett munkálatok után a Kun utcából már három hete elvonultak a munkások, de az addig is zavaróan büdös mobilvécé és az erőgép még mindig ott foglalja a helyet az aszfalton. A gyalogosoknak átadták már az utcát, ezért is érthetetlen számukra, miért hagytak maguk után mindent ott a munkások.

zöldítés
Budi a templomkapuban – ennyit a zöldítésről / Fotó: Metropol

Már három hete, hogy átadták a forgalomnak a Kun utcát, de itt hagytak egy lánctalpas erőgépet, ami körbe van kerítve, de úgy, hogy a kerítés ráadásul kilóg az úttestre, ami balesetveszélyes. Aztán legalább két köbméternyi kavicsot is itt hagytak a járdán, az óvoda bejáratánál felhalmozva. Az ominózus budit is itt felejtették. A munkások csak kialakították az ültetendő fák helyét, semmi nem indokolja, hogy itt kerülgessük ezeket az eszközöket és építési törmelékeket. Jó volna, ha Pikó András polgármester azonnal intézkedne és odafigyelne arra, hogy ha elkezdenek egy munkát, akkor rendesen be is fejezzék, lehetőleg úgy, hogy ne okozzon fennakadást az autós- és gyalogosforgalomban, illetve bosszúságot az utcában lakóknak

– mondta a Metropolnak Pálovics Emese lakó. Hozzátette: „Így a kereszteződés is beláthatatlan, jó volna, ha az városvezetés mielőbb intézkedne, nem kellene megvárni egy csúnya balesetet.”

Az elkerített erőgépre a faültetéshez nem lesz szükség, a kerítés lábazata pedig balesetveszélyesen kilóg az autóútra / Fotó: Metropol

Mint ahogy megírtuk, a rövidke utca békéjét augusztus 21-e óta dúlta fel a baloldali városvezetés. Bár a helybéliek örülhetnének is az Utcafásítási Program II elnevezésű kezdeményezésnek, amivel 12 fát és több mint 50 négyzetméternyi zöldfelületet alakítanak ki. Azonban a munkavégzés ideje alatt és azóta is folyamatosan zavarja őket, hogy pont a Szent Rita-templom bejáratánál végezték a munkások a dolgukat, mert oda rakták le a mobilvécét

Parkolni is nehéz a Kun utcában / Fotó: Metropol

 

Zöldítés: A munkások a templomhoz jártak budira

H. Katalin évtizedek óta él a kerületben, de ilyet még nem pipált: augusztus óta, akárhányszor elmegy a Szent Rita-templom kápolnája mellett, egy piros mobilvécét kell kerülgetnie.

Nem lepett meg, mert Pikó Andrásék raktak már ilyen illemhelyet játszótér kerítéséhez, gyógyszertár ajtaja mellé, de azért ez felháborított!

– fakadt ki korábban a Metropolnak a 68 éves asszony, aki hozzátette: „Mennyire kell abnormálisnak lenni ahhoz, hogy egy teljesen üres utcában pont a templom elé tegyenek egy budit?"

Egy másik nő régóta a Kun utca sarkánál lakik, és rendszeresen látogatja a Szent Rita-templomot. Ő azt mondta, egy ideje már elege van a bűzből a „nyóckerben”, a mobilvécé már csak „hab a tortán”.  

Zavar, hogy ott van! Az ablakom alatt is egy köztéri kuka van, itt minden előfordul… Idehugyoznak, szemetelnek, kotorják a szemetet az emberek. Állandóan zárva kell tartanom az ablakom

– panaszkodott Éva.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás