Állt a bál Józsefvárosban, pont a templom elé tették a mobilvécét – Fotók

Ha nem látták volna a saját szemükkel, talán el sem hitték volna a környéken lakók…



Megosztás
Szerző: E. R. A.
Létrehozva: 2024.09.04.
Módosítva: 2024.09.04.
mobilvécé templom józsefváros

Óvodások játékzsivaja és a Szent Rita-templomba betérő hívők beszélgetése hallatszik a józsefvárosi Kun utcában. De a rövid utca békéjét közel két hete, augusztus 21-e óta a feje tetejére állította a kerületi vezetés. A helybéliek még örülhetnének is az Utcafásítási Program II elnevezésű kezdeményezésnek, amivel 12 fát és több mint 50 négyzetméternyi zöldfelületet alakítanak ki – csak van egy kis bökkenő: a kerületieket zavarja, hogy pont a Szent Rita-templom bejáratánál végezték a munkások a dolgukat, mert odarakták a mobilvécét…

Szeptember 1-jén még a templom előtt állt az illemhely /
Szeptember 1-jén pont a templom előtt állt az illemhely… / Olvasói fotó

„Ez a nyócker”

Napok óta zúgolódnak az egyik nyilvános józsefvárosi Facebook-csoportban a mobilvécé miatt. Az egyik kerületi lakos, H. Katalin évtizedek óta él Józsefvárosban, de ilyet még nem pipált: négy napja, augusztus 30-án érkezett haza, pénteken, amikor szembesült a látvánnyal:  akárhányszor megy el a Szent Rita-templom kápolnája mellett, egy piros mobilvécét kell kerülgetnie. „Nem lepett meg, mert Pikó Andrásék raktak már ilyen illemhelyet a játszótér kerítéséhez, gyógyszertár ajtaja mellé, de azért ez felháborított!” – fakadt ki a Metropolnak a 68 éves asszony, aki állítja, négy napja biztosan kint lehet a mobilvécé a templom bejáratánál.

A zöldítést végző munkások a templomnál adják egymásnak a vécé kilincsét – ezt unta meg Katalin is, aki a nyilvános Facebook-csoportban fakadt ki az állapotok miatt.

Mennyire kell abnormálisnak lenni ahhoz, hogy egy teljesen üres utcában pont a templom elé tegyenek  egy darab mobilvécét?

– írta ki szeptember 1-jei bejegyzésében Katalin, aki fotókat is megosztott a ronda látványról.

A képeken látszik, hogy tényleg a kápolna bejáratánál volt a piros mobilvécé. Sokan zúgolódtak is Katalin fotói látták, neki adva igazat.

„Ez a »nyócker«! Itt mindent lehet! Meg lett szavazva, ugye? Tehát itt mindent lehet. Az utcán, téren élni, hugy*zni, sz@rni, fürödni, élni! Ez a nyolcker!” 

„Ezt már tényleg nem hiszem el, ha nem látom! Ha a munkásoké is ez a mobilvécé, akkor sem egy kápolna bejáratához tegyék már. Istent és a hívőit gyalázzák ezzel!”

„Nem tartom jónak”

Mi is körülnéztünk a környéken. Kedd délutánra a mobilvécét már kicsit odébbhelyezték – így már nem pont a templom bejáratánál állt, mint a fenti fotón, de nem messze, a templommal szomszédos társasház bejáránál.

Templomhoz közel helyezték ki a mobilvécét Józsefvárosban /
Már nem pont a bejáratnál, de még mindig a templomhoz közel van a mobilvécé Józsefvárosban / Fotó: Metropol
Mobilvécé miatt zúgolódtak Józsefvárosban /

Egy idős asszony régóta a Kun utca sarkánál lakik, és rendszeresen látogatja a Szent Rita-templomot. Ő azt mondja, egy ideje már meggyűlik a baja a bűzzel a „nyóckerben”, a mobilvécé már csak „hab a tortán”.  

Zavar, hogy ott van! Az ablakom alatt is egy köztéri kuka van, itt minden előfordul… Idehugyoznak, szemetelnek, kotorják a szemetet az emberek. Állandóan zárva kell tartsam az ablakom is

– panaszkodott Éva, míg egy másik lakos megértőbb volt: szerinte okkal állhatott a templomnál a mobilvécé.

„Valahova tenniük kellett a kivitelezőknek. Épp zöldítés zajlik, a leendő fák helyére nem tehették a mobilvécét, ahogy az óvodához sem. Végig nagy munkagépek álltak, sehova nem lehetett máshova tenni. Nem hiszem, hogy erre a rövid időre ez olyan zavaró. Szépül a hely, valamit valamiért…” – vélekedett a környéken élő.

Megkerestük a józsefvárosi önkormányzatot, kérdéseinkre a következőt válaszolták:
„A Kun utcai munkák várhatóan ezen a héten véget érnek – ekkor a mobilvécét is elviszik.”

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás