Tiszta vizet öntött a pohárba az iskolai mobiltelefon-használat kapcsán a köznevelési helyettes államtitkár

Sok álhír terjeng – szögezte le dr. Balatoni Katalin.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.04.
Módosítva: 2024.09.04.
mobiltelefon tények iskola álhír

Komoly változással indult a 2024/25-ös tanév idén szeptemberben az iskolákban, mely jelentősen érinti a diákok mobiltelefon-használatát az oktatási intézményekben.

Two,Elementary,Students,Taking,A,Picture,Of,Themselves,Inside,The
Dr. Balatoni Katalin: A tanévkezdés új intézkedése körül sok álhír terjeng (Fotó: stockfour /  Shutterstock – Képünk illusztráció)

„A tanévkezdés új intézkedése körül sok álhír terjeng, de most tisztázzuk a tényeket!  Sok hazai és nemzetközi kutatás is bebizonyította, hogy a mobiltelefon-használat káros a diákokra nézve.”
– kezdi Facebook-bejegyzésében a köznevelési helyettes államtitkár, dr. Balatoni Katalin. Majd pontokba szedve összegzi a lényeget:
– Magyarország a tizenegyedik európai ország, amely valamilyen korlátozást vezet be az iskolai mobilhasználat körében. 
– A szülők és a magyar társadalom túlnyomó többsége is egyetért a korlátozással.
– Oktatási célra továbbra is lehet használni a mobiltelefont, az iskolák pedig jelentős mozgásteret kaptak, mindenhol a saját igényekre szabva hozzák meg a szabályokat.
– Végezetül az sem vitás, hogy egy jogszabályokat be nem tartó, azokkal nyíltan szembehelyezkedő igazgató nem irányíthat egy állami intézményt, hiszen a rendelet a gyermekek tanulását és a pedagógusok munkáját segíti. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás