Támogatás Belvárosban: ők részesülhetnek szociális segítségben

Nagy könnyebbséget jelentenek az V. kerületi fideszes városvezetés új döntései. Eddig is volt támogatás Belvárosban, de mostantól jóval többen tudnak élni vele.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.09.18.
Módosítva: 2024.09.18.
Szentgyörgyvölgyi Péter Belváros fűtési gyógyszertámogatás szabadság téri

Fűtési, tömegközlekedési támogatás, nevelési támogatás, gyógyszertámogatás, temetési támogatás, kedvezményes élelmiszervásárlás – még több belvárosi veheti igénybe az V. kerületi önkormányzat szociális intézkedéseit. Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester a napokban számolt be közösségi oldalán arról, hogy az új döntésekkel azok is jogosulttá váltak az ellátásra, akik korábban nem.

támogatás Belvárosban
Támogatás Belvárosban: kiemelkedő a budapesti kerületek között az V. kerületi támogatás. Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester otthonos kerületet épít Fotó: Facebook/Szentgyörgyvölgyi Péter

Belváros nemcsak a klímatudatos fejlesztéseiről híres, hanem a gondoskodásáról és a városrészben élők érdekeinek szem előtt tartásáról is. Ezt tükrözi, hogy a kerületiek támogatásával indította a szeptembert Szentgyörgyvölgyi Péter. A polgármester és a fideszes testület az idősek, a családok és a fiatalok, illetve kismamák lehetőségeit szélesítette ki. Mint fogalmazott a polgármester: 

Számos támogatási forma jogosulti körét bővítettük a jövedelemhatár megemelésével.

A bejelentés robbantotta a netet, a lakosság nem hagyta szó nélkül a városvezetés gondoskodását: „61 éve lakom a Belvárosban, de ilyen szép még soha nem volt. Több mint 30 éve vagyok nyugdíjas ,köszönöm a sok támogatást. Nagyon nagy segítség, pláne a régi nyugdíjasoknak” – írta egy kerületi lakó. 

Támogatás Belvárosban – itt a lista

  • fűtési támogatás, 
  • tömegközlekedési támogatás, 
  • időszaki támogatás, 
  • nevelési támogatás, 
  • mosható nadrágpelenka támogatás, 
  • környezettudatos közlekedési eszköz támogatás, 
  • gyógyszertámogatás, eseti támogatás, 
  • temetési támogatás, 
  • létfenntartási támogatás, 
  • kismama bérlet támogatás, 
  • kedvezményes élelmiszervásárlási jogosultság.

Támogatásokkal és szigorú szabályokkal teszik otthonosabbá a kerületet 

Szentgyörgyvölgyi beszélt arról is posztjában, hogy mivel teszik még otthonosabbá a kerületet a belvárosiak számára.

A településfejlesztési megállapodás megkötésével közterület-fejlesztéseinkhez 260 millió forint anyagi hozzájárulásról gondoskodtunk. Az alapítványok jó céljainak támogatásáról határoztunk, többek közt iskolai sporttevékenység, zeneoktatás megvalósításához járultunk hozzá. Az itt élők nyugalma, biztonsága érdekében zajrendelet megszegése, közösségi együttélés szabályainak elmulasztása, településképi előírások elmulasztása ügyében hoztunk még szigorú határozatokat

– írta a fideszes polgármester, aki egyúttal megköszönte a leköszönő ellenzéki frakció 5 éves munkáját. „Hiszem, hogy ha nem is mindig voltunk azonos állásponton, abban egyetértünk, hogy a Belváros, a belvárosiak szolgálata mindenekfeletti”.

A kicsik igazi gyerekparadicsomot vehettek birtokba

A szociális ellátás mellett a gyermekekre külön is gondoltak. Mint ismert, a nyáron adták át a klímatudatosan felújított Szabadság teret.

A Szabadság téri a negyedik klímatudatosan felújított játszótér
Fotó: Belváros-Lipótváros Önkormányzata

Akadálymentes és mozgásfejlesztő játszóeszközök, felújított kisvasút, négy új fa, 8500 évelő növény, gyep, vadiúj kockavár csőcsúszdával, homokozó, hinták, na és a kismotorpálya. Mi is kellhet még a gyerkőcök önfeledt boldogságához? Úgy tűnik, semmi, hiszen állandóan telt ház van a nemrég megújult Szabadság téri játszótéren. Ez a negyedik gyerekparadicsom a sorban, amit Belváros Önkormányzata az elmúlt két évben klímatudatos elvek mentén felújított. Belváros Önkormányzata a tőle már megszokott módon itt is kiemelt figyelmet fordított a fák, a növények védelmére. A növények vízutánpótlásáról gyökéröntöző berendezés gondoskodik. A korábbi cserjéket újraültették, illetve a már meglévő fák közül volt olyan, amelyik alatt talajt cseréltek, hogy jobban fejlődjön. A játszótéren ma már több mint húsz fa áll, négyet a felújítás során ültettek el, ahogyan 9020 évelőt is ekkor telepítettek. A zöldfelület méretét pedig közel 900 négyzetméterre növelték. A játszótéren helyet kapott még egy, a vizet helyben szikkasztó ivókút, tíz pad, valamint négy új hulladékgyűjtő. Az első klímatudatos gyerekparadicsom a Bástya utcai volt, ezt 2022-ben hozta létre Belváros Önkormányzata. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás