Pokoli idővel indul a tanév: szinte az egész országra riasztást adtak ki

Kezdődik az iskola, és még ezt is a nyakunkba kapjuk...



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.09.02.
Módosítva: 2024.09.02.
előrejelzés hőség Riasztás időjárás kánikula

Mint arról beszámoltunk, beköszöntött a szeptember, és sajnos vele együtt itt maradt a kánikula is. És ami ennél is rosszabb, hogy ebben a következő napokban sem lesz változás.

Sad,Woman,Fanning,And,Sweating,Suffering,A,Heat,Stroke,On
Szükség lesz a legyezőkre, pokoli meleggel indul a hét – Fotó: Shutterstock

A hétfői iskolakezdés napos és száraz időben zajlik majd. A délutáni órákban 31 és 36 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani. Csapadék nem várható, így nyárias meleg lesz jellemző – írja előrejelzésében a Köpönyeg.

Kitart a hőség szeptember első napjaiban is!

Kedd

Hőség várható, különösen délen, ahol a hőmérséklet akár 37 fokig is emelkedhet. Az aszály továbbra is sújtja az országot, csapadék nem valószínű. Az élénk északkeleti szél némileg enyhítheti a forróságot.

Szerda

Országszerte hőségre kell számítani, a hőmérséklet 35 fok körül alakul. Helyenként előfordulhatnak zivatarok és záporok, amelyek átmeneti enyhülést hozhatnak. Az időjárás azonban továbbra is forró marad.

Csütörtök

Hőségre van kilátás, de helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Az élénk északkeleti szél időnként enyhítheti a meleget. A hőmérséklet továbbra is magas marad (akár 37 fok!).

Riasztás van érvényben!

A HungaroMet Nonprofit Zrt. citromsárga figyelmeztetést adott ki 15 vármegyére a hőség miatt. Ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 25 °C felett alakulhat. Mutatjuk térképen az érintett vármegyéket:

Időjárás hőség meleg kánikula riasztás
Pest vármegyére is riasztást adtak ki – Fotó: met.hu

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás