Orbán Viktor: „Nekünk egy ellenségünk van, ez a háború”

Orbán Viktor a Kossuth rádióban adott interjút.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.13.
Módosítva: 2024.09.13.
Orbán Viktor interjú kossuth rádió háború

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor a Kossuth rádióban beszélt a gazdasági semlegességről, illetve arról, hogy Európa hogyan áll a gazdasági „versenyben”. Az államfő egy tanulmányra hivatkozva elmondta, hogy Európa lemarad, mint a borravaló”, és nagy baj van, mivel ha Európa azt csinálja tovább, mint eddig, akkor abból nagy versenyképességi hátrány lesz.

Orbán Viktor / Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Nekünk egy ellenségünk van, ez a háború

– mondta Orbán Viktor.

Az Origo írja, hogy az államfő elmondása alapján a háború keresztül tudja húzni a számításokat. A miniszterelnök szerint a növekedés, az infláció, a beruházások esetében az uniós átlag közelében vagyunk, a fogyasztás esetén 4 százalékos bővülés látható, a turisztika esetében pedig rekordot döntenek a számok. Ezek mind olyan számok, amelyek bizakodásra adnak okot.

Vannak békemissziós lépéseim

– említette Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint a világban a többség mindig is békepárti volt, egy háborúpárti Európából kell kimozdulni. Mindenki érdeke a tűzszünet és a béketárgyalások, mivel a harctéren nincs megoldás. Orbán Viktor elmondta, hogy ez a vita a békemisszió nélkül el sem indult volna, mindenki csak a háborúról beszélne.

Orbán Viktor azt is elmondta a migrációval kapcsolatban, hogy Magyarország a magyaroké, de ez csak akkor lehetséges, ha védjük a határokat.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás