„Küzdöttem, hogy levegőt vegyek” – Nem szabadult a köhögéstől a 21 éves nő, lesújtó volt az igazság

Könyörögnie kellett az orvosoknak a biopsziáért, de azzal megmentette a saját életét a fiatal nő.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.09.20. 10:00
Módosítva: 2024.09.20. 11:37
szédülés csomó daganat köhögés

Egy fiatal nő arra figyelmeztet másokat, hogy ne hagyják figyelmen kívül a látszólag enyhe tüneteket, miután a tartós köhögéséről kiderült, hogy 3. stádiumú rák.

orvos, háziorvos, kórház, beteg
Fotó: Pexels

A skóciai Cambuslangból származó Erin Lavery tavaly októberben kezdett köhögni, amitől egyszerűen képtelen volt megszabadulni. De mivel a 21 éves lány gyerekkorában asztmában szenvedett, nem tulajdonított neki nagyobb jelentőséget. 

Erin novemberben észrevette, hogy egy csomó jelent meg a nyakán, és elment a háziorvosához, hogy kivizsgáltassa. Az orvosok úgy vélték, hogy tüneteit a vashiány és az amiatt kialakult nyirokcsomó-duzzanat okozza. Csakhogy a következő hét hónapban a tünetei fokozatosan súlyosbodtak: migrén, szédülés és fáradtság lett rajta úrrá, ami miatt időnként dolgozni sem tudott. 

„A biopszia után a tüneteim nagyon gyorsan rosszabbodtak. Volt két hét, amikor nem tudtam felkelni az ágyból, és időnként azért küzdöttem, hogy levegőt vegyek. Tényleg soha életemben nem éreztem magam ilyen rosszul. Anyukám felhívta a kórházat, és azonnal bevittek további vizsgálatokra. Még aznap diagnosztizálták, hogy limfómám van” – kezdett bele megrázó történetébe a műkörmös. 

Erin szeptember 6-án kezdte meg a kemoterápiát, és várhatóan a következő hat hónapban kapja a kezelést. Pozitívan áll a gyógyulásához, de a lehetőségei bizonytalanok. Most megpróbálja felhívni a figyelmet az állapotára, miután vírusként terjedt el egy inspiráló videó, melyben leborotválja hosszú haját. Erin több mint 13 000 fontot gyűjtött össze a Little Princess Trust számára a haja felajánlásával.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás