Nem bírta magában tartani a NASA űrhajósa: saját szemével látta a Föld felé száguldó meteort

Fontos üzenettel fordult az emberek felé.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.05.
NASA meteor Nemzetközi Űrállomás Föld

Sok ember vágyik a világűrbe. Ha egy kisfiút megkérdezünk, hogy mi szeretne lenni, akkor a legmenőbb munkák között bizony helyet kap az űrhajós is. Elvégre ki ne lenne kíváncsi arra, hogy mi van ezen a világon túl, a messzi magasságban, ahol ember még alig járt? Sok embert izgat a végtelenbe nyúló kozmosz annak iszonytató, rejtelmes titkaival együtt. Matthew Dominick gyerekkori álma valóra vált, és valóban asztronauta lett. Nemrégiben a Nemzetközi Űrállomáson tartózkodott, és ott azonban vérfagyasztó látvány tárult a szeme elé. 

Látta, ahogy nagyot robban a meteor

Matthew Dominick, a NASA asztronautája a Nemzetközi Űrállomáson a Föld bolygót csodálta, és felvételeket készített. Afrikát és a Földközi-tengert helyezte fókuszba, ott ugyanis éppen sötét volt, és feltűnően nagy viharok és villámok sújtották a vidéket. Egyszerre azonban megdöbbentő látvány tárult a szeme elé. Egy hatalmas területen zöld fények játszadoztak, ide pedig meteor sodródott, egyenesen a tenger felé, amely a légkörben végül óriási robbanással megsemmisült. Szerencsére erről éppen készíteni tudott egy timelapse felvételt, amelyet meg is mutatott a szakértőknek.

 

A NASA tudósai megvizsgálták a felvételt, és azt mondták, ez egyértelműen egy bolid volt. Ezek a tűzgolyók meglehetősen ritkán sodródnak a Föld légköréhez, és jellegzetességük, hogy nagyon erős fénnyel robbannak – írja a The Sun









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás