15 éve ment el a magyar Bud Spencer

Bujtor István színész, rendező, vitorlásversenyző nem csak Bud Spencer magyar hangja volt. Ilyen filmeket köszönhetünk a 2009-ben elhunyt színészlegendának.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.25. 06:30
Módosítva: 2024.09.25. 16:54
ez lesz ma Bujtor István bud spencer

Pincérként kezdte, rendező lett a magyar Bud Spencer

Bujtor István, vagy ahogy sokan hívják, a magyar Bud Spencer 2009. szeptember 25-én hunyt el, vagyis napra pontosan 15 éve. Segédmunkásként és pincérként kezdett dolgozni, de már 1964-től szerepelt tv-filmekben és volt a győri Kisfaludy Színház, a József Attila Színház, a pécsi Nemzeti Színház, az Irodalmi Színpad és a Vígszínház tagja is. 1978-tól 1988-ig dolgozott a Mafilmnél, 1990-től a Bujtor Film Kft. ügyvezető igazgatója volt, 1979-ben pedig Balázs Béla-díjat kapott. Legismertebb filmjei a következők: Sándor Mátyás, A pogány Madonna, A három testőr Afrikában, Fekete gyémántok, A Pendragon legenda, A kőszívű ember fiai I–II., Álmodozások kora.

Bujtor István a magyar Bud Spencer
Bujtor István színész, rendező, a magyar Bud Spencer 67 évesen hunyt el. Fotó: Brenda Tamás / Mediaworks archívum

Bárki jelölhet valakit erre a rangos díjra

Összesen négy különböző szociális gondoskodást elismerő díjra várja a jelöléseket a Belügyminisztérium elektronikus úton, szeptember 25-ig. Vagyis ma még bárki elküldheti a javaslatát az [email protected] e-mail-címre. A jelölés menetéről itt lehet bővebben tájékozódni.

Ma van az edzők napja is

Szeptember 25-én a Magyar Edzők Napját ünnepeljük. Ezen a napon többek között lehetőség nyílik kifejezni hálánkat azoknak, akik nap mint nap inspirálnak, támogatnak, és segítenek bennünket céljaink elérésében. A Magyar Edzők Társasága arra buzdít mindenkit, hogy ezen a napon álljon meg egy pillanatra, és köszönje meg edzőjének az áldozatos munkát, az odafigyelést és az elkötelezettséget, amit nap mint nap értünk tesznek.

Újra a teljes vonalon jár a HÉV

A szakemberek folyamatosan figyelik a vízszintet, és annak függvényében döntenek a jelenlegi forgalmi korlátozások feloldásáról. A M2-es metró már hétfő óta mindenhol megáll, szeptember 25-én szerdától pedig a H5-ös HÉV újra a Batthyány térig jár, és ettől a naptól a Margit hídnál ideiglenesen lezárt kerékpárút is újra használható. A BKK minden változásról a lehető leghamarabb értesíti a közlekedőket. A jelenleg még érvényben lévő forgalmi korlátozásokról itt lehet tájékozódni: bkk.hu/arviz.

293A8785
Zajlik az árvíz utáni helyreállítás a fővárosban. Fotó: Metropol

81 éve született Csomós Mari

Csomós Mari a nemzet színésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 1943-ban ezen a napon született. A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után pályafutását 1965-ben a veszprémi Petőfi Színháznál kezdte, majd a kecskeméti Katona József Színház, a szolnoki Szigligeti Színház és a Nemzeti Színház tagja volt. 1983-tól a Katona József Színház tagja 1994-ig, amikor az Új Színházhoz szerződött, majd 1998-ban a Radnóti Színházba.

Borongós idő várható a mai napon

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint szerdán a nap első felében még borongós idő várható, különösen a déli és keleti területeken eshet az eső. Később azonban fokozatosan felszakadozik a felhőzet, és kisüt a nap. A hőmérséklet délutánra 19 és 24 fok között alakul.

Kezdődik a Lujza Fesztivál

Izgalmas és színes workshopokkal, közösségi programokkal várja a látogatókat a hetedik Lujza Fesztivál 2024. szeptember 25–28. között a Józsefvárosban. A Lujza Fesztivál eseményei ingyenesek, a részletes programok pedig itt találhatók.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás