Közleményt adott ki a tűzeset kapcsán a miskolctapolcai Barlangfürdő

Teljes terjedelmében égett a megközelítőleg ötszázhatvan négyzetméteres épület tetőszerkezete.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.07.
tűzeset Miskolctapolcai Barlangfürdő katasztrófavédelem közlemény

Mint arról a Metropol hírt adott, péntek este kigyulladt a miskolctapolcai Barlangfürdő egyik gyógyászati részlegének tetőszerkezete, ahonnan a lángok gyorsan továbbterjedtek. „Az elsődleges információk szerint a tűzeset záróra után keletkezhetett, a tűz oltására nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók, a mentési munkálatok elhúzódhatnak” – közölte Rinyu Zsuzsanna, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi főigazgatóság szóvivője a BOON-nal, a Borsod-Abaúj-Zempén vármegyei hírportállal.

Tűzoltók tűz lángok sablon
A tűzoltók hat vízsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését a miskolctapolcai Barlangfürdőben, majd eloltották a lángokat (Fotó: Pixabay – Képünk illusztráció)

Elfojtották a lángokat Miskolcon, a Pazár István sétányon, ahol kigyulladt egy szabadidő komplexum. Teljes terjedelmében égett egy megközelítőleg ötszázhatvan négyzetméteres épület tetőszerkezete, amihez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a miskolci, a kazincbarcikai, a tiszaújvárosi és a mezőcsáti hivatásos tűzoltókat riasztották. A tűz egy ezer négyzetméteres csarnok tetőszerkezetére is átterjedt. Az egységek hat vízsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. A rajok jelenleg utómunkálatokat végeznek – közölte a katasztrófavédelem szombaton, hajnali háromnegyed kettőkor.

A történtek kapcsán a Miskolctapolca Barlangfürdő és Aquaterápia a következő tájékoztatást adta ki a péntek este Facebook-oldalán:
„Kedves Vendégeink! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a mai napon (pénteken – a szerk.) történt tűzeset miatt, a holnapi napon (szombaton – a szerk.) fürdőnk ZÁRVA tart! 
Szállásadó partnereinknél vásárolt fürdőbelépőt (karszalag) az Ellipsum Élményfürdőben tudják felhasználni.
Köszönjük a megértésüket.”

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás