Ilyen közösségi felhívást még tuti nem láttál! – Fagyi jár a lopott KRESZ-tábláért

Nem hétköznapi bejegyzést osztott meg a közösségi médiában egy utcabált szervező csoport, miután kiderült, hogy eltűnt egy KRESZ-tábla, amely a rendezvény lebonyolítását segítette. Rendhagyó közösségi felhívás következik!



Megosztás
Szerző: GUY
Létrehozva: 2024.09.27. 12:30
Facebook program KRESZ-tábla Budapest utcabál

Idén szeptember 21-én rendezték a IV. Ménesi Kulturális utcabált, amelynek keretében koncertek, kiállítás, garázsvásár, gyermekprogramok és beszélgetések várták az érdeklődőket a Gellért-hegy napos oldalán, a Ménesi úton. Az ingyenes kulturális utcafesztivál szervezői nem sokkal a rendezvény vége után egy nem éppen hétköznapi felhívást tettek közzé a Facebookon. A bejegyzés apropója az, hogy az utcabál alatt vagy az után lába kélt egy ideiglenes, megállni tilos jelzéssel ellátott KRESZ-táblának, ami a rendezvény lebonyolítását segítette.

közösségi felhívás
A bejegyzés készítőinek „fantomképe” az eltűnt megállni tilos tábláról, amiről különleges felhívás tájékoztatott Fotó: Ménesi Kulturális Utcabál/Facebook

A felhívás igazán formabontó 

A szervezők a Facebookon kértek segítséget annak érdekében, hogy a fent említett tábla megkerüljön és megússzák az annak elvesztésével járó mintegy 30 ezer forintos büntetést. Már a felhívás elején a „Kedves Barátaink!” megszólítás is mellőzi a hivatalos sallangot, majd a szöveg elején – kerülve a vádaskodást – a szervezők úgy fogalmaznak, hogy

a menő KRESZ-táblácskát és tartozékait szombatról vasárnapra virradó éjszaka elvitte a cica.

A szuper nyomozós játéknak öltöztetett felhívásban ez után leírják, hogy a nem éppen eget verő összegbe fájó eszközt – amely a leírás szerint „kétségtelenül tündéri darab” – vissza kellett volna adniuk a forgalomkorlátozást bonyolító cégnek és az ennek elmulasztásáért járó 30 ezer forintos bírságot inkább költenék a következő eseményre. Október 1-jéig kellene, hogy meglegyen valahogy az ominózus táblácska.

Persze – ahogyan az az eltűnt dolgok esetében lenni szokott – itt sem maradhatott ki a posztból a nyomravezetői jutalom megemlítése.

Aki megtalálja, a be nem fizetendő büntetésünkből meghívjuk fagyizni vagy kávézni, lőhet velünk egy szelfit, általa választott színben és mintázatban szerzünk neki egy kismacskát, vagy kap a jövő évi utcabálra 10 db tombolajegyet.

Ezzel a motiváció sem hiányzik a felhívásból, amely a „kalandra fel!” felszólítással végződik. Naná, hogy a kommentelők közül többen is értékelték a bejegyzést, illetve jelezték is páran, hogy hol látták a környéken a táblát, vagyis minden jel szerint megérte a poszt megfogalmazásakor kitörni a sablonokból és a humor, az irónia eszközeivel élni.

Íme a forradalmi, az újító felhívás:

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás