Most kaptuk: kisiklott egy IC a Keletinél, zajlik a mentés, lezárták a pályaudvart

Egy IC öt kocsija siklott ki, ami miatt le kellett zárni a Keletit.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.08.25.
Módosítva: 2024.08.25.
Kolozsvár Claudiopolis InterCity Keleti pályaudvar

Vasárnap este a Kolozsvár felől érkező Claudiopolis InterCity 5 kocsija a Keleti pályaudvar előtti bevezető vágányszakaszon kisiklott. A balesetben nem sérült meg senki.

Fotó: Mihádák Zoltán

A baleset miatt a Keleti pályaudvarra bevezető vágányok el vannak zárva, így vasárnap este a pályaudvar már nem indít és nem fogad vonatokat. A helyszínelés és a műszaki mentés hosszabb időt vehet igénybe - közölte a MÁV.

A baleset miatt a Keleti pályaudvart érintő vasútvonalakon korlátozásokra, jelentős késésekre, vonatkimaradásokra kell számítani. Az elővárosi és távolsági vonatok is más budapesti állomásokról indulnak vissza.

Fotó: Mihádák Zoltán

Forgalmi változások:

  • A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon közlekedő vonatok csak Kőbánya felsőig közlekednek és onnan fordulnak vissza Hatvan irányába.
  • A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonali vonatok Rákosig közlekednek és onnan fordulnak vissza Újszász felé.
  • Budapest-Pécs (Mecsek IC) és a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal (railjetek, soproni IC-k, Szombathely Mura IC) Keleti pályaudvarra közlekedő vonatai Budapest-Kelenföld állomásról fordulnak vissza.

A vasúti jegyek érvényesek az M2-es metrón a Keleti és a Déli pályaudvar között, az M4-es metró és a H8-as HÉV teljes vonalán, a 37A villamoson, a 161-es és 168E buszon.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás