Óriási fej és hatalmas szervak: misztikus lény járja Budapest utcáit

Luis Enrique, aki már évek óta erdei faunként öltözve járja a világot. Utazásait a turistáktól kapott borravalóból finanszírozza.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.08.06.
mitológia utazás kobold jelmez Budapest

A magyar fővárosban már rengeteg furcsaságnak, érdekességnek lehettünk a szemtanúi. Most egy újabb különlegességre figyeltek fel az olvasóink. Az igazán szerencsések már találkozhattak a Budapesten fel-felbukkanó erdei csodalénnyel. A kecskefejű koboldra mindenki felkapja a fejét, amin nem is lehet csodálkozni, hiszen a belvárosban sétálgató „lénynek” pont ez a célja. A maszk alatt egy mexikói férfi, Luis Enrique (aki nem tévesztendő össze a korábbi spanyol labdarúgó klasszissal és edzővel) bújik meg, aki az egész világot bejárta már a nem mindennapi jelmezben.

Az utazó Faun a Lánchídál  Fotó: Instagram/deviajeconelfauno

Luis egy igazi világjáró, aki faun jelmezében szórakoztatja az utcán járókelőket. Utazásait Instagramon dokumentálja a De Viaje Con El Fauno (Utazás egy faunnal) nevű oldalán. A Budapest Eye-nak sikerült őt elcsípnie egy gyors villáminterjúra. A férfi a jelmez eredetét is elmesélte nekik.

A jelmez egy Faun, melynek eredete a görög-római mitológiából származik. A karakter egy félig kecske, félig ember istenséget képvisel, aki az erdő, a termés és a szarvasmarhák gondját viseli.

– magyarázta Louis, aki azt is elárulta, hogy jelmezét a mexikói filmrendező Guillermo del Toro által rendezett "A Faun labirintusa" című film ihlette.

A borravalókból finanszírozza utazásait  Fotó: Instagram/deviajeconelfauno

Délutánonként kimegyek az emberekhez, hogy borravalóért cserébe fotókat készítsek velük, így fizetem az utazásaimat és a repülőjegyeimet.

– mondta, majd hozzátette: imádja az emberek reakcióját, mert mindig nagyon meglepődnek. 

A mitológiai karakterrel már több mint 12 országot járt be. Járt már például Spanyolországban, Marokkóban, Ecuadorban, Peruban, az USA-ban és egész Mexikóban.

Szeretem a munkámat, mert az embereket lenyűgözi, amit csinálok, ugyanakkor megismerhetek más kultúrákat és az emberek gondolkodásmódját. 

– mesélte az utazó faun. 

Faun 

A faunok (latinul: Fauni) a római mitológiában kecskelábú, félig ember alakú lények, a görög szatírok megfelelői, az érzékiség és a csúfolódó kedv szimbólumai. Előbbi funkciójuk miatt művészi ábrázolásaik igen gyakoriak.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás