„Imádom a kalandokat” – 43 országban járt már a világjáró magyar kisfiú

Csecsemőként kezdte az utazgatást Tóth Barna, mára már 43 országban fordult meg szüleivel a 9 éves fiú.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.03.30.
Módosítva: 2023.03.31.
életmód utazás világjáró

A kisfiúnak úgy sikerült véghezvinni ezt az egészen elképesztő statisztikát, hogy édesapja, Tóth Gergely egy soha vissza nem térő lehetőséget kapott 2010-ben. A sebészként a sürgősségi ellátásban dolgozó férfi egy nagy álmát válthatta valóra, ugyanis hajóorvosként főtisztként kezdett dolgozni egy óceánjárón, és a rangjából adódóan lehetősége adódott rá, hogy az egész családját magával vigye. Így került a mindössze hét hónapos Barni a fedélzetre – számol be a szívmelengető történetről a Travelo.

Land,Of,Hobbits,-,New,Zealand.,Port,Of,Tourist,And
Fotó: Shutterstock (illusztráció)

A világjáró család egyébként Magyarország egyik legszebb városában, Győrben lakik, onnan indulnak útnak rövidebb-hosszabb utakra a világ körül. Iskolába is itt jár Barni, amikor éppen nincsenek a hajón. A kisfiú már tud angolul, ami, ahogy mondja, csak úgy ráragadt az utak során. Szülei szerint előnyt jelent számára a világutazás: nagyobb rálátása van a dolgokra, mint kortársainak, és mindenről van véleménye.

Háromévesen már emlékszem, hogy készültem az utakra, vártam az új kalandokat

– meséli Barni a Kisalföld cikkében.

„Évente három-négy alkalommal mentünk, alkalmanként hat-nyolc hétre. Nagyon sok kedvenc helyem van a világon, nem is tudnék egyet választani. Szeretnék még visszamenni Bostonba, Ausztráliába is visszavágyom, mert ott az utcán is sétálhatnak gyilkos állatok, és imádom a kalandokat. Szingapúrban pedig van egy csoda reptér, ahol van vonat, vízesés, amit éjszaka kivilágítanak.”

Barni mindennapjairól és a könyvről, amit édesanyjával együtt írtak, a Kisalföld cikkében olvashatsz bővebben.
 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás