Emelték a riasztás fokozatát: váratlan erővel robban be a hőség az országba

A következő napokban egyre melegebb lesz, egészen 37 fokig kúszhat a hőmérő higanyszála.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.08.09.
Módosítva: 2024.08.09.
hőség Riasztás időjárás zivatar

A hét végére visszatér a perzselő hőség, csak néhány helyen fordulhatnak elő zivatarok. Ha strandolást terveztél, akkor jó hírünk van!

vízminőség medence strand
Irány a medence a hőségben! Fotó: Dương Nhân/Pexels

Pénteken, augusztus 9-én a sok napsütést néha gomolyfelhők zavarják, de zivatar inkább csak az északkeleti területeken fordul elő. 30–35 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. A HungaroMet Nonprofit Zrt. elsőfokú riasztást adott ki a zivatarok miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyére, a magas középhőmérséklet miatt pedig Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegye kapott figyelmeztetést.

Elvonulnak a zivatarok Forrás: met.hu

Szombaton, augusztus 10-én ragyogó napsütés, igazi strandidő várható. Napközben 31–36 fok is lehet, az északias szél megélénkülírja a Köpönyeg. Hőségriasztást adtak ki Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna vármegyére, ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 25 fok felett alakulhat.

Vasárnap, augusztus 11-én derült időre van kilátás, miközben tovább fokozódik a hőség: délután 31–37 fok közötti értékeket mérhetünk, délen visszatér a forróság. Baranya, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyében másodfokúra emelték a hőségriasztás fokozatát!

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás