Friss hírek a vihar által Dunába sodort bulizókról

Az ügy kapcsán megszólalt a rendőrség.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.08.15.
Módosítva: 2024.08.15.
duna mentés rendőrség fiatalok vihar

Mint arról elsők között hírt adtunk: bulizó fiatalokra csapott le a szerda éjszakai vihar a Dunánál. A Bors úgy értesült, hogy három fiatal eltűnt. Őket időközben megtalálták. A történtek kapcsán közleményt adott ki a rendőrség.

Nagy erőkkel vonultak ki a szakemberek helyszínre (Fotó: Bors)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2024. augusztus 15-én hajnali 3 óra körül arról érkezett bejelentés, hogy az Erzsébet híd budai oldalán, az Ördög-árok kifolyónál emberek sodródtak a Dunába. A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hajóit azonnal a helyszínre irányították, és megkezdték a segítségre szorulók keresését, a BRFK és a Készenléti Rendőrség munkatársai a parton folytatták a kutatást, míg a Budapesti Közlekedési Központ melegedőbuszt biztosított. 

A Budapesti Közlekedési Központ melegedőbuszt biztosított (Fotó: Bánkúti Sándor)

Néhányan saját erejükből ki tudtak úszni, őket kisegítették a vízből. A mentők három embert vittek kórházba

A rendőrség mintegy 30 tanút hallgatott meg, akik közül senki sem jelezte, bárki eltűnt volna, a vízirendészet hajói folytatják a folyószakasz átfésülését (Fotó: Bánkúti Sándor)

A budapesti rendőrök adatgyűjtést folytattak, és meghallgatták a helyszínen lévőket. A rendelkezésre álló adatok szerint zenés rendezvényt tartottak az Ördög-árok kifolyónál, ahonnan a hirtelen kizúduló csapadékvíz több embert sodort a folyóba. Bár a helyszínen meghallgatott mintegy 30 tanú nem jelezte, hogy bárki eltűnt volna, a vízirendészet hajói folytatják a folyószakasz átfésülését – közölte a rendőrség. Hozzátették: az eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja.

Több tucatnyian vettek részt a bulin, amire lecsapott a vihar a Dunánál (Fotó: Bánkúti Sándor)

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás