„Életveszélyesen megfenyegetett!” – semmitől sem riadnak vissza az albérletes csalók Zuglóban, egy párnak menekülni kellett

Rövid időszakot töltött a párjával a rettegett Miskolci utcai ingatlanban egy budapesti nő a párjával, de azóta se tudja elfelejteni az ott átélteket. Az 58 éves asszonyt és kedvesét egy zuglói házaspár verte át, majd halálosan megfenyegette.



Megosztás
Szerző: E. R. A.
Létrehozva: 2024.08.25.
csaló átverés albérlet Zugló Budapest

Régóta beszélnek róla az interneten, hogy egy Sziszi és Anti nevű házaspár szépen felújított lakások képeivel hirdeti a saját albérleteiket. A pár állítólag nem egyszer csapta már be az embereket. A taktikájuk az egyik áldozat szerint egyszerű: aki kiveszi a szobáikat, garantáltan nem kapja vissza a pénzét.

A csalók borzalmas körülmények között tarthatják a saját albérlőiket /
A csalók borzalmas körülmények között tarthatják a saját albérlőiket 
Képünk illusztráció: fizkes/Shutterstock

„A helynek rossz híre van”

A Metropol számolt be róla elsőként, hogy a Facebookon egy különös hirdetés terjed, amit egy békéscsabai férfi, K. Krisztián szúrt ki. A férfi albérletet keresett, amikor Anti megmutatta neki a Miskolci utcai házat. A hirdetésben felújított, igényes lakásnak tűnt a hely, de feltűnően olcsón kínálták. Amikor Krisztián megnézte, egy romos, „kartonpapírszerű” ingatlanba vitte be őt a csaló, majd amikor közölte vele a békéscsabai férfi, hogy nem akarja kivenni az ingatlant, a hirdető agresszívé vált. Azóta kiderült: a csaló páros egy ideje átverheti az embereket a kamuhirdetéseikkel. Az átvágott bérlők szerint a páros több néven, több profillal is hirdeti a szobáikat a Miskolci utcában. Krisztián a Facebookon riadóztatott a csaló páros miatt, így derült ki: az M0-s autópályánál és a XVI. kerületben is van ingatlanja a házaspárnak.

Egy budapesti pár, O. Ildikó és a párja 2023 novemberében vettek ki egy szobát a Miskolci utcai „albérletház-jellegű ingatlanban”. 

„Gyorsan kellett költöznünk, mert eladták az előző albérletet, ahol éltünk. Muszáj volt ott kivennünk egy szobát” – kezdte el mesélni a Metropolnak Ildikó, aki akkor Sziszi hirdetését K. Zsófia néven találta meg a Facebookon, de Ildikóéknak P. Mária névvel írta alá a szerződést. 

A szerződés sem lehetett emiatt valós, ráadásul azt írták benne, hogy a kaució átadása után egy perccel nem adható vissza a pénz. Ki ír ilyen szerződést?

– hüledezett Ildikó, aki a párjával 130 ezret fizetett a szobájukért, és kéthavi kauciót, 260 ezer forintot zsebeltek be tőlük a csalók.

Az elejétől nem stimmelt a házzal valami: rengeteg szoba volt, amit gipszkartonnal választottak el, 15-20 ember élt egy fedél alatt. „Nem lehetett ott így élni, egy vécé és egy fürdő volt. Nagy volt a zaj, zsúfolt volt” – idézte fel az asszony, aki a közeli boltostól tudta meg: zűrös alakok laknak a házban. 

Sajnálta a boltos, hogy odaköltöztünk, a helynek rossz híre van

– említette meg Ildikó.

A pár csak egy hónapot bírt ki a szűk albérletszobában. „Nem tudtuk magunkat ott kipihenni, és dolgozni is nehéz volt így, ezért eljöttünk” – mondta az asszony, ám nem volt könnyű az elmenetel. „Vissza akartuk kérni a kauciót. Sziszivel beszéltem telefonon, és mondtam, hogy a körülmények miatt nem tudunk ott maradni. Azt mondta, gondoltunk volna erre akkor, mielőtt beköltöztünk.” 

„Takarodjunk el”

A költözés napján csörrent Ildikó telefonja – Anti a nő szerint megfenyegette őket

Rám förmedt, hogy hallotta a Sziszivel folytatott telefonhívásom. Azt mondta, nem kapom vissza a kauciót. Takarodjunk el, mert ha 20 percen belül otthon fog bennünket találni, akkor lehet, hogy nagyon rossz vége lesz a dolognak. Életveszélyesen megfenyegettek minket!

– idézte fel Ildikó.

A pár elveszítette a pénzét, és szerintük a csalók direkt rossz körülményeket teremtenek. A módszer egyszerű: beszedik a havi lakbért, a kauciót elnyelik, és nem adják vissza – csak egy év után. „Ott egy évet senki nem bír ki! Életvitelszerű életet ott nem lehet kibírni. A lakók folyamatosan váltották egymást. Ezzel nagyon sok pénzt nyerhettek!” – zárta szavait az asszony.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás