Így szigetelnek a családosok, kisgyerekkel a Szigeten

Dübörög a 30. jubileumát ünneplő Sziget Fesztivál, ami az egész vilagon a szabadság szimbóluma. A sikeres hazai fesztiválon mindenki megtalálja a számításait, még a családosok is.



Megosztás
Szerző: H.N.ZS.
Létrehozva: 2024.08.11.
Módosítva: 2024.08.11.
Sziget család jubileum

Idén is több tízezren látogattak ki a Sziget Fesztiválra, ahol most sem volt hiány extrém outfitekből, különlegesebbnél különlegesebb hajviseletekből, bevállalós csajokból, de akadtak szolidabban bulizók is, sőt sokan voltak, akik a gyerekeiket is elhozták. Idén munkatársunk is kipróbálta, milyen egy teljes nap a Szigeten gyerekkel, így most az ő beszámolójával mutatjuk be a gyerekes szigetelők mindennapjait.

A családosok is jól érzik magukat a Szigeten (Fotó: Metropol)

Idén úgy döntöttünk a férjemmel, legyen a Sziget közös családi program, így ők másodszor, én pedig először élhettem át a családos szigetelés élményét. Őszintén? Volt már könnyebb napom, de a csodálatos közös pillanatokért azt kell mondjam, megérte. Természetesen mindennel felszerelkezve keltünk útra: több szett váltóruha, esőkabát, szúnyogriasztó, naptej, nedves törlőkendő, étel, vizes kulacs és persze minden más, amit még elbírt a férjemmel felváltva cipelt hatalmas bringás táskám. Miután átvettük a jegyeinket, elkészítettük a szigetes útleveleinket, ami egyrészt emléket állít a csodás családi programnak, másrészt térképekkel és információkkal segíti a szigetlakókat, ami ránk is fért, hisz a programok miatt hatalmas területeket kellett bejárni és annyi a program, hogy szerintem egy hét alatt sem lehet kimaxolni. Persze az útlevél számunkra legfontosabb eleme a pecsétgyűjtőhely, ami játékra hívja a fesztiválozókat.

A vurstli hangulata mindenkit magával ragadott, vidáman táncoltak a családok a rögtönzött kis színpadon (Fotó: Máté Krisztián)

Mi, a Sziget szellemiségéhez méltó módon egy olyan állomáson kezdtünk, ahol hátrányos helyzetű embertársaink mutatták meg a saját szemüvegükön át, milyen is az ő életük. Itt kipróbáltuk többek között, hogy milyen kerekesszékkel közlekedni, hogy a lányunk minél hamarabb szembesüljön embertársaink különböző megpróbáltatásaival és lássa azt, hogy bár nem vagyunk egyformák, mindannyian ugyanolyan értékesek vagyunk. A pecsétgyűjtőhelyek programjainak nagy része a gyerekek számára is élvezhető, vagy ha nem, az önkéntesek azonnal megoldást találnak, hogy lekössék a lurkókat. Gyerekekkel érdemes akár már a korai órákban kiérkezni a Szigetre, hisz a programok nagy része kizárólag nappal érhető el, amikor még nincs is olyan óriási tömeg, hogy aggódni kelljen a kicsikért, akik ekkor önfeledten rohangálhatnak a hatalmas területen. A cirkusz és a vurstli mesés lehetőségeket nyújt a családosoknak, itt órákat el lehet tölteni, ugyanis programjaik kicsiknek és nagyoknak is élvezetesek.

Még az alvás is megoldható (Fotó: Máté Krisztián)

Szerencsére a programok mellett az infrastruktúra is jól kiépített, több helyen telepítettek ivópontokat, ráadásul kultúralt mosdók vannak, így ezeket is gond nélkül meg lehet látogatni, főleg nappal, amikor tulajdonképpen sorba sem kell állni. Persze azon sem rökönyödik meg senki, ha a kicsi a fűbe pisil, vagy épp pelenkát cserélsz neki, hiszen itt aztán tényleg alap, hogy elfogadd a körülötted élőket – méghozzá pont olyannak, amilyenek. Bár a programokat még korántsem maxoltuk ki, este 8 óra körül hazaindultunk, – még akkor is, ha ő erről hallani sem akart – ugyanis a kislányunk akkorra már kellőképp elfáradt. Mondanom sem kell, nem kellett végeláthatatlanul altatódalokat énekelnem, és ringatnom, hiszen a több tízezernyi lépés és a különleges élmények a nap végére elérték a kívánt hatást. A Sziget számunkra igazi családi élményt nyújtott, így a következő években is tervezünk kilátogatni. Sőt! Jövőre lehet, szintet lépünk és kijövünk egész hétre, hogy teszteljük a családi kempinget is.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás