„Pont annyit változott a fesztivál, amennyit a világ” – örökbérletet kapott az Arató család a Szigetre

Arató Mátyáséknál a nyár egyet jelent Sziget Fesztivállal. Feleségével rajonganak a színes programokért, produkciókért, ráadásul lányukat is mindig magukkal viszik.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.08.09.
Módosítva: 2024.08.09.
szigetlakó Sziget fesztivál fellépők család fesztivál

Minden évben rengeteg ember özönlik be Európa egyik legkedveltebb bulieseményére, a Sziget Fesztiválra, ahol évről évre a legnagyobb sztárok szórakoztatják a közönséget. Bár vannak visszatérő szigetlakók, a szentesi Arató családot senki sem tudja lekörözni. Mátyás és felesége Anita már az első fesztiválokon is részt vett és azóta is minden nyáron tiszteletüket teszik a rendezvényen.

A család minden évben együtt bulizik Fotó: Olvasói

Az Arató család 23 éve folyamatosan ellátogat a Sziget fesztiválra

A 25. Sziget alkalmával egy igazán különleges ajándékkal lepte meg a fesztiválozókat: aki igazolni tudta, hogy részt vett minden évben a fesztiválon, az kapott egy ingyenes belépőt. Természetesen a szentesi házaspár számára ez nem volt kihívás, hiszen az összes karszalagot emlékként őrzik. Nem sokkal később pedig örökbérlettel jutalmazták meg őket a fesztivál szervezői. Lapunk kérésére Mátyás  felidézte hogyan is jutott el az első Sziget Fesztiválra.

„1991 óta koncerteket szervezek Szentesen. A következő évben ide hívtam Müller Péter Sziámit, akinek Gerendai Károly volt a szervezője. Ő a Sziget Fesztivál alapítója. Megemlítette, hogy a következő nyáron szervezni fog egy zenei rendezvényt, s majd küld róla plakátot. Kíváncsiságból elmentünk a feleségemmel, akkor még csak magyar fellépők voltak, ráadásul többnyire azok az alternatív zenekarok, akiket szerettünk, úgyhogy nagyon tetszett nekünk” – kezdte el mesélni.

Így a következő nyáron is elmentek, meg azután is és azután is. Sőt, volt néhány év, amikor volt egy kis standjuk, ahol ruhákat, ékszereket és CD-ket árultak. Lányuk, Sára már 3 évesen szigetlakóvá vált, azóta is minden évben bulizik egy nagyot szüleivel a fesztiválon.

Ez már a 30. Szigetünk. Már azt sem tudom, mikor kezdődött, talán ’93-ban. Azóta mi kint vagyunk családostul. A lányom, aki most 32 éves lesz, talán 3 éves volt, mikor legelőször ide kihoztuk

– mesélte el Mátyás.

 A család sokáig sátorral ment és ott töltöttek tíz napot, de ahogy idősödtek, ez már egyre macerásabb lett. Utoljára 2019-ben sátraztak a szigetlakók között, ugyanis közben Sára Budapestre költözött, ezért nála éjszakáznak, viszont ugyanúgy kint vannak mindennap. 

„A sátrazás már nem nekünk való!" – mondta Mátyás Fotó: SZL

Élőben láthatta fiatalkori kedvenceit

Harminc év alatt sokat változott a Sziget, de Mátyásék így is megtalálják a kedvükre való programot.

Pont annyit változott a fesztivál, amennyit a világ. Ahogy az elején, úgy most is azok a sztárfellépők jelennek meg a nagyszínpadon, akik aktuálisan a huszonévesek kedvencei. A 90-es években azok a zenekarok jöttek el, akik a mi korunknak és ízlésünknek feleltek meg: Nick Cave, David Bowie, Sex Pistols, Patti Smith, Sonic Youth, Iggy Pop, Manu Chao

 – sorolta.

Mátyás reméli, hogy még újabb 30 évet megél és minden évben ellátogathat a fesztiválra.

A fél életem azzal telt, hogy valamilyen formában ott voltam. Remélem még sokáig lesz Sziget, hátha még 90 évesen is kigurít a lányom… 

 – zárta gondolatait.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás