Kitálalt a tapasztalt űrhajós: olyat látott a világűrben, amitől teljesen megváltozott az élete

Így már minden új perspektívába kerül.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.07.11.
űrhajós föld kutatás NASA

Csak elképzelni lehet, hogy milyen dolgok járnak egy űrhajós fejében, miközben a bolygónkat nézi az űrből. Ám van egy szakember, aki el tudja mesélni róla a tapasztalatait.

A NASA ötletei nemcsak az űrben, a Földön is hasznosak /
Így már minden más megvilágítást nyer / Fotó: Dima Zel /  Shutterstock (Illusztráció)

A 62 éves Ron Garan, a NASA egykori űrkadétja fejében csak egy dolog járt, a „kijózanító felismerés”, hogy mi, földlakók „hazugságban élünk”. És nem, nem arról van szó, hogy a lapos Föld hívőknek végig igaza volt. Valójában valami sokkal meggyőzőbbről van szó.

Garan 178 napot töltött az űrben, és a NASA-nál töltött pályafutása során több mint 71 millió mérföldet tett meg 2842 keringési pályán. Az asztronauta elmondta, hogy a dolgok, amelyek miatt a legtöbben aggódnak, végül is nem is olyan nagy dolog – viszont sokkal nyugtalanítóbb a globális felmelegedés, az erdőirtás és a biológiai sokféleség csökkenése.

Láttam a villámok paparazziszerű villanásait, láttam a sarki fény táncoló függönyeit, amelyek olyan közelinek tűntek, mintha kinyújthatnánk a kezünket és megérinthetnénk őket. És láttam bolygónk légkörének hihetetlenül vékony voltát. Abban a pillanatban kijózanítóan döbbentem rá, hogy ez a papírvékony réteg tart életben minden élőlényt a bolygónkon

– magyarázta a szakember, majd így folytatta:

„Az űrből nézve nyilvánvaló, hogy hazugságban élünk. A gazdaság, társadalom, bolygó gondolkodásról át kell térnünk a bolygó, társadalom, gazdaság gondolkodásra. Akkor fogjuk tudni folytatni az evolúciós folyamatunkat. Ott van ez a villanykörte, ami felcsillan, amikor rájönnek, hogy mennyire össze vagyunk kötve és függünk egymástól.”

Mióta az űrhajós visszatért a Földre, szenvedélyesen küzd a bolygónkra való odafigyelésért, miközben arra ösztönzi az embereket, hogy egymást helyezzék a modern életet jelentő verseny elé. Az asztronauta szerint addig nem lesz béke a Földön, amíg egész valóság összefüggő szerkezetének alapvető tényét fel nem ismerjük - írja a Ladbible.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás