Nébih: meg ne idd a népszerű tejes italt, azonnali rosszullétet okozhat!

Azonnal vidd vissza!Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.07.04.
Módosítva: 2024.07.04.
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal turmix tejes

A nem megfelelő magyar nyelvű címkén nem jelölt allergén (tej) jelenléte miatt az Auchan Magyarország Kft. visszahívja a forgalomból az An Kedvenc Bar. Tejes turmixot – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.

A hivatal kéri a tejre érzékeny vásárlókat, hogy a 750 milliliteres kiszerelésű terméket ne fogyasszák el. Bármelyik Auchan áruházba visszavihető a visszahívott turmix, amelynek az árát blokk nélkül is visszatérítik.
Kiemelték, az Európai Unióban jogszabály írja elő, hogy az élelmiszerek címkéjén fel kell tüntetni a leggyakrabban allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket, így egyebek mellett a glutént tartalmazó gabonaféléket, rákféléket, tejet és a tojást is. 

Túlérzékenységi reakciót legtöbbször fehérjék, és csak az arra érzékeny egyénekben idéznek elő. Az immunválasz lehet azonnali vagy késleltetett reakció, az élelmiszer-allergiák nagy része azonnali. Az allergia leggyakrabban bőrtünetek (kiütés, pirosodás, ekcéma), légzőszervi tünetek (orrfolyás, asztma) és emésztőrendszeri tünetek (hasmenés, puffadás) formájában jelentkezik.

 

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás