Nem akarsz kárt tenni a csempében takarításnál? Mutatjuk, mit használj!

A fürdőszoba tisztántartása nem mindig egyszerű, főleg ha penésszel van dolgunk.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2024.07.11.
Módosítva: 2024.07.11.
tisztítás takarítás

A fürdőszobai csempe állandó tisztán tartása nem egyszerű feladat. Egy takarítási szakértő szerint azonban több mint valószínű, hogy kárt okozunk bennük azzal, ahogy eltávolítjuk onnan a penészt. Nem mindegy ugyanis, mit használunk. Kiderült, hogy a dörzsszivacsok, kefék, hipó, savas tisztítók használata márványon, terrakottán, köveken bizony károkat okozhatnak. Épp ezért soha nem szabad erős kémiai anyagot használni rajtuk.

A fürdőszobai csempe tisztítása kihívás tud lenni / Fotó: Pexels/Jean van der Meulen (Illusztráció)

Még a legellenállóbb anyagokat, mint a kerámiát és porcelánt is csak mikroszálas törlőkendővel és közepesen erős oldószerrel szabad tisztítani

– jegyezte meg a szakértő a The Sun oldalán.

Mindig egy apró ponton próbáld ki a szert először egy nem feltűnő helyen, hogy tudd, a tisztítószer biztonságos

– tette hozzá.

Ezt követően azt javasolja, hogy meleg vízzel törüljük át a felületet, majd jöhet egy alternatív hipó, amit ismét vízzel le kell mosni és mikroszálas törlőkendővel áttörölni. Továbbá azt javasolja, kerüljük az ammónia tartalmú vegyszereket, mivel azok korrozívak, így csökkentik az anyag ellenálló képességét és töréshez, repedéshez vezethetnek. Épp ezért azt tanácsolják, ha mindenképp dörzsölni kell a csempét, használjunk hozzá puha sörtéjű fogkefét.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás