Ezeket a tanácsokat tartsd be, és elbúcsúzhatsz a poloskáktól

Négy egyszerű tippet hoztunk nektek a poloskák ellen.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.06.30.
poloskainvázió életmód tanács trükkök

A poloskák csapata a legyekkel és a szúnyogokkal együtt versenyeznek a legidegesítőbb rovarok címért. Ezek a kellemetlen szagú kis rovarok ráadásul bármekkora résen képesek beférkőzni a házba, és bármilyen apró kis lyukban képesek átvészelni akár hónapokat is. Igazi túlélők, szinte bármit túlélnek, ráadásul van egy természetes védekező képességük is, a szaguk. Így már az ember sem tapossa el, mert nem akar utána órákig szellőztetni. Lássuk azonban, hogy a megölésük helyett hogyan tudjuk elkerülni őket.

polosk
A poloskák sok gondot okozhatnak, ha nem teszünk semmit a megelőzésért Fotó: Illusztráció/Pexels

A MindMegette.hu szedte össze azokat a tippeket, amelyek betartásával poloska-mentessé tehetjük az otthonunkat. Ehhez mindössze 4 egyszerű lépésre lesz szükségünk.

A Fokhagymát is bevetheted

Érdemes tudni, hogy a fokhagyma illatát nem bírják a poloskák, ezért a védekezésben nagy hasznodra lehet egy saját készítésű fokhagymaspray. A házi riasztószer elkészítése rendkívül egyszerű: keverj össze 3-4 teáskanál fokhagymaport fél liter vízzel. Ezzel a keverékkel hetente kétszer-háromszor fújd be a nyílászárókat: ablakkereteket, párkányokat.

Messzire menekül a teafaolaj illatától

Tegyél néhány csepp teafaolajat egy nedves törlőkendőre, és töröld át vele a nyílászárókat. Ezt is érdemes hetente legalább kétszer megismételni, és meglátod majd, hogy a poloskák messzire elkerülik az otthonodat.

Kapcsold le a lámpákat!

Mint a legtöbb rovart általában, a poloska számára is vonzó, ha fényárban úszik a lakás. Éppen ezért, szellőztetés előtt kapcsold le a lámpákat, ezáltal kisebb a esélye, hogy a rovar megcélozza a lakásodat.

Készíts csapdát, ami  nem ereszti

Ha egy-egy poloska mégis betévedne a lakásba, akkor az előző pontban említett ok miatt, használd ki a fény vonzerejét. Vágj ketté egy műanyag palackot a felső harmadánál és tegyél az aljára egy LED lámpát. A palack levágott, felső részét helyezd fejjel lefelé a csapda alsó részébe. A poloska követi majd a fényt, bemászik az átalakított palackba, de ki már nem tud jönni.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás