Egy kutyafajta lehet a megoldás a poloskainvázióra? Meglepő taktika terjed a rovarok ellen





Egy népszerű kutyafajta kiszagolja a rejtőzködő rovarokat.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.10.16.
poloska kutya megoldás

Egyre több és több ágyi poloska kerül elő a függönyökből, az ablakpárkányokból, vagy éppen a kerti bútorok párnái mögül? Ne aggódj, ez a probléma nem csak nálunk okoz ekkora gondot, a ágyipoloska-invázió ugyanis szinte már világszintű. Angliában például már akkora gondot okoz a hotelekben a rengeteg ágyi poloska, hogy rovarkereső kutyákat vetnek be az eltávolításuk miatt. Az ágyi poloskák ugyanis akár egy évig is simán eléldegélnek rejtőzködve.

A ágyipoloska-invázió megkeseríti az emberek mindennapjait Fotó: Pexels (Illusztráció)

A DailyStar számolt be róla, hogy néhány szakember a szigetországban spánielek segítségével „vadássza le” a rovarokat. A lap számára Brian Leith a dél-laarkshire-i poloskavadász árult el részleteket a stratégiájukról.

Az emberek számára egy-egy ágyi poloska megtalálása akár 20 percbe is telhet. Ezzel szemben az én kutyám 10 másodperc alatt kiszagolja, hogy hol rejtőzködnek a poloskák

 – kezdte beszámolóját a szakember.

Egy hotel teljes emeletét megtisztítani a rovaroktól, nagyon időigényes lenne az emberek számára. Az én springer-cocker keverék spánielem, Benjy azonban játéknak fogja fel, és szívesen keres minél több ágyi poloskát. Ráadásul amikor megtalál egyet, még vicces arckifejezést is vág. Mi naponta akár 5 ingatlant is teljesen poloskamentessé tudunk varázsolni

– számolt be kutyája teljesítményéről a férfi.

A lap beszámolt arról is, hogy már több olyan kutyaiskolát is létesítettek Nagy-Britanniában, ahol kutyákat oktatnak az ágyi poloskák felkutatására. Emellett pedig egyre több szálloda veszi igénybe háromhavonta a poloskavadászok munkáját, hogy a szobáik rovarmentesekké váljanak. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás