Azt hitte, csak a látásával van gond: kiderült, egy gyilkos kór támadta meg

Az asszonyt azonnal kórházba szállították.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.07.15.
betegség rák látásprobléma diagnózis

Egy nagymama rutin szemvizsgálatra jelentkezett, miután nehézen tudta leolvasni az útjelző táblákat. Ám később kiderült, hogy nem a látásával van probléma, ennél sokkal rosszabbról volt szó. Az 58 éves Susan Hetherington kezdetben szokatlan, „hullámszerű” érzésekre panaszkodott a fejében, és munkába menet nehezen tudta megkülönböztetni az útjelző táblák jeleit. A nőt nem hagyta nyugodni a dolog, és felkereste a szemészét, de ami elsőre rutinszerűnek tűnt, az gyorsan komolyra fordult, mivel a szakember egy rendellenességet észlelt a jobb szemében, a látóideg duzzadt volt és torzult.

Susan Hetherington
Susan Hetherington eleinte azt hitte, csak a látása romlott meg – Fotó: Northfoto

A sokkoló diagnózist követően Susant a birminghami Dudley kórházba szállították CT-vizsgálatra. Ez megerősítette, hogy meningeómája van. A négygyermekes anyuka hatórás műtéten esett át, amelynek során eltávolították a daganatot. Egy részét meg kellett hagyni, mivel a teljes „kimetszés” nagy kockázatot jelentett volna. Susannak innentől kezdve évente MRI-vizsgálatokra kell járnia. Emellett elismerte, hogy a tumor nemcsak a látására, de a memóriájára és az energiaszintjére is hatással volt.

Az első gondolatom az volt, hogy el kell mondanom a gyerekeimnek, hogy agydaganatom van. Azt hittem, nem fogom túlélni. A mondat közepén elfelejtem, hogy mit mondok, és a látásom is károsodott, így most már szemüveget kell hordanom. Elfelejtettem elzárni a csapot, és azt, hogy mit főztem korábban, ez tényleg aggasztó volt

– mondta az 58 éves asszony.

Susan a történtek után otthagyta tanársegédi állását, és most arra szánja az idejét, hogy felhívja a figyelmet a daganatos betegségekre, valamint a rutinszerű szemvizsgálatok fontosságára – írja a Mirror.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás