„Retteg a kórházaktól” az alig 2 éves kislány: vért sír, tehetetlenek az orvosok

A kislány folyamatosan sötétített szemüveget visel, mert nagyon érzékeny a fényre.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.07.18.
Módosítva: 2024.07.18.
kislány szembetegség gyógymód műtét

Szörnyű betegséggel küzd egy mindössze 21 hónapos kislány. Egyelőre az orvosok sem találják a gyógymódot, ezért fennáll a veszély, hogy Aretria Bice megvakul.

A kék szemű, Nottinghamshire-ben élő kislány csupán hat hónapos volt 2023 májusában, amikor a szülei arra figyeltek fel, hogy megváltozott a szemszíne, tekintete homályossá vált. Ezután az a rémisztő tünet is jelentkezett, hogy a baba fény hatására fájdalmasan sírni kezdett – írja a Mirror. Miután kórházba vitték, ritka genetikai rendellenességet diagnosztizáltak nála, amely extrém és egyre növekvő nyomást okozott a látóidegen.

A kislányt már ötször műtötték, de az állapota csak rosszabb lett. Az egyik beavatkozás szövődményeként vért sírt a kicsi, aki most a hatodik műtétre vár. Szülei, a 35 éves Louise és a 30 éves Connor Bice, azt nyilatkozták, hogy Aretria szemei  folyamatosan nőnek a benne lévő nyomás miatt, amit a folyadék felhalmozódása okoz és hosszabb távon súlyos látáskárosodáshoz vezet. 

Aretria csak 8 centinél közelebbi dolgokat lát. Egész álló nap szemüveget visel, még éjszaka is, mert ha felébred és nem lát, megijed. Olyan sok műtéten és vizsgálaton esett át, hogy retteg a kórházaktól

– nyilatkozta aggódó édesanyja.

A születésétől kezdve magas volt a szemnyomása, mert a szemében lévő folyadékelvezető rendszer nem alakult ki megfelelően

– tették hozzá a szülők, akik attól tartanak, hogy kislányuk teljesen meg fog vakulni. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás