Nagy retro kvíz: emlékszel még, hogyan szórakoztak a fiatalok régen?

Mennyire emlékszel, milyen volt régen?



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.07.20.
kvíz felvétel Magyarország

Ki ne emlékezne jó szívvel arra, hogyan szórakoztunk régen a meleg nyári estéken a hold fényében? Fejtsd meg a Fanny Magazin kvízét! 

Fotó: E. Várkonyi Péter

1. 1981

Ekkortájt terjedtek el hazánkban az autósmozik. Szentendrén megnyílt az ország első, igazi autós filmszínháza, méghozzá a …. étterem parkolójában.

A: Teátrum

B: Duna

C: Ráckeve

2. 1969

Sokan előszeretettel töltötték az estét a Dunakorzón. Emlékszik, hogy ekkoriban milyen konyha kedvelői jártak vacsorázni a képen látható étterem teraszára?

A: Olasz

B Magyaros

C: Balkáni

3. 1970

Idén negyven éves, hogy a fővárosi fiatalok első nagyobb szabadtéri szórakozóhelye bezárta kapuit. Melyik volt ez a népszerű helyszín?

A: Budai Ifjúsági Park

B: Zöld Pardon

C: PeCsa

4. 1973

A felvétel Magyarország és legrégibb fesztiválján készült, amelyet minden év augusztusában rendeznek meg. Melyik eseményről van szó?

A: Diáksziget

B: Sziget Fesztivál

C: Szeged Ifjúsági Napok

5. 1960

Az egykori Golf Szálló teraszairól csodálatos kilátás nyílt a környékre, öröm volt esténként itt koccintani. Rémlik önnek, hogy hívták ekkoriban a közkedvelt találkozóhelyként is emlegetett hotelt?

A: Panoráma Szálló

B: Rege Szálló

C: Vörös Csillag Szálló

6. 1983

Az augusztusi hőségben 20 ezer fő látogatott el Pilisborosjenőre, hogy beírja magát a történelembe egy végül kudarcba fulladt amerikai horrorfilm statisztájaként. Fel tudja idézni, hogy emlegették a fesztivált? 

A: Predátor Fesztivál

B: Fenevad Fesztivál

C: Grizzly Fesztivál

7. 1961

Felismeri, melyik ismert fővárosi helyszínen élvezhette a koncertet a közönség?

A: Horváth-kert

B: Károlyi-kert

C: Margitsziget

8. 1970

A kertmozi sokunk egyik kedvenc nyári szórakozása volt. Felismeri a Balaton déli partjának egyik ikonikus szabadtéri filmszínházát? Melyik településen található?

A: Keszthely

B: Zamárdi

C: Fövenyes

9. 1981

A nyár már akkor sem telt gigakoncertek nélkül. Máig emlegetik az év augusztusában tartott, Hajógyári-szigeti Szuperkoncertet. Melyik dokumentumfilm őrzi az emlékét? 

A: Egy nap rock

B: Fekete bárányok

C: Játék-rock

10. 1960

A nyári hónapok alatt a balatoni vasútállomásokon soha nem áll meg az élet. Hogy hívják a manapság is közlekedő, éjszakai járatokat?

A: Bagolyvonatok

B: Álomvonatok

C: Denevérvonatok

Megoldások: 1 – B; 2 – A; 3 – A; 4 – C; 5 – C; 6 – B; 7 – B; 8 – B; 9 – A; 10 – A

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás